L’Assemblea d’Electes reuneix prop de 2.000 càrrecs en la primera trobada a Barcelona

El Palau de Congressos de Barcelona es va omplir ahir al vespre amb gairebé 2.000 regidors/es i alcaldes/sses de tot Catalunya per participar en l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya, convocats pel Consell de la República. En l’acte, on també hi van participar el president de la Generalitat, Quim Torra, i del Parlament, Roger Torrent, es va aprovar per unanimitat el posicionament polític de l’assemblea.

Els punts que es van aprovar van ser el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, per la seva vulneració dels drets civils i polítics, i demanar l’amnistia i exigir la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió. Aquest posicionament també inclou donar suport a la mobilització popular i a la sobirania de les institucions catalanes i alhora exigir el diàleg a l’Estat espanyol, així com una mesa de negociació i mediació internacional. Per últim, es va acordar treballar pel dret a l’autodeterminació.

L’acte també va comptar amb la intervenció del president Carles Puigdemont des de Brussel·les qui va assegurar que “es continuarà el camí cap al reconeixement de la República”.

Comparteix aquesta informació