El món local mostrarà el seu rebuig a la sentència amb un gran acte d’unitat el 26-O a Barcelona

  • AMI i ACM també proposen al món local la celebració de plens extraordinaris de rebuig en les properes 72 hores i la suspensió de l’activitat institucional

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) rebutgen rotundament la sentència condemnatòria, feta pública avui pel Tribunal Suprem, als representants institucionals i de la societat civil que van ser jutjats per fer possible el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Segons han explicat avui els presidents de les dues entitats, Josep M. Cervera i Lluís Soler, que també han assistit a la declaració oficial del Govern català, les dues entitats impulsen diferents accions per tal que el món local pugui fer sentir aquest rebuig, i que confluiran en un gran acte municipalista el proper 26 d’octubre a Barcelona.

En primer lloc, les dues entitats proposen que els alcaldes i alcaldesses convoquin un ple extraordinari en les properes 72 hores amb un sol punt a l’ordre del dia que sigui l’aprovació d’una moció per demanar l’amnistia dels presos. Aquesta moció manifesta el rebuig a la sentència condemnatòria, constatant que “representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya” i reclama la llibertat “immediata” dels presos polítics i també la seva amnistia, així com per als exiliats. Alhora reivindica el dret a l’autodeterminació “per resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica”. En aquests moments, poques hores després de fer-se pública aquesta convocatòria, ja hi ha els primers ajuntamens que han convocat plens extraordinaris.

També es proposa als ajuntaments l’aturada de l’activitat institucional fins a la celebració dels plens extraordinaris. I finalment, es durà a terme un acte, previst pel 26 d’octubre, al qual estan convidats tots els càrrecs electes locals, que servirà per mostrar la unitat i el suport del món municipal a les persones que han estat injustament condemnades i que ja porten molts mesos de presó preventiva.

El president de l’AMI, Josep M Cervera, ha explicat que “el món municipal sempre ha respost, i encara ho farà més ara, en el moment complex que estem vivint. Des de les dues entitats esperem una resposta majoritària per part dels alcaldes i alcaldesses, convençut que no fallarem perquè sempre hem estat davant d’aquest procés”.

La voluntat de totes aquestes accions és mostrar el rebuig frontal a la sentència condemnatòria i fer evident que estem vivint un context polític anormal que vulnera les llibertats i drets individuals.

Comparteix aquesta informació