Catalunya torna a sortir al carrer en una nova Diada on s’ha exigit unitat estratègica

(Foto: ARA)

Més de 600.000 persones han tornat a sortir al carrer avui a Barcelona, en una nova manifestació de la Diada, “la més difícil”, segons han dit les entitats organitzadores. Des de l’escenari, situat a la plaça d’Espanya, però també des dels carrers s’ha demanat unitat estratègica a l’hora d’afrontar una possible sentència condemnatòria dels presos polítics. Centenars d’alcaldes i alcaldesses han tornat a participar en la Diada, representant els seus municipis.

L’acte de la Diada avui no comptava amb polítics i s’ha donat tot el protagonisme a la gent que, una vegada més no ha fallat i ha sortit al carrer per reivindicar el dret a l’autodeterminació i la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, així com la fi de la repressió. Durant els parlaments de les entitats organitzadores, ANC, Òmnium i l’AMI, el president d’aquesta última, Josep Maria Cervera, ha volgut agrair en nom dels alcaldes i alcaldesses “als centenars de persones que cada setmana us trobeu davant dels ajuntaments i les presons. Gràcies per traslladar el vostre escalf als nostres presos polítics”. També ha tingut paraules dirigides a la Unió Europea dient que “és una anormalitat que a l’Europa del segle XXI hi hagi presos polítics. Europa, escolta! No miris cap a una altra banda! Perquè, a més de presos, també hi ha més de dos milions de ciutadans catalans i europeus sense representació al teu Parlament”.

Cervera també ha demanat l’esforç per trobar l’estratègia col·lectiva “que recuperi l’esperit i unitat que va fer possible l’1-O”, sobretot tenint en compte que possiblement hi haurà una sentència condemnatòria pels presos polítics. El president de l’AMI ha assegurat que “el món local hi serem” i que ens ha arribat el moment de demostrar la solidesa de la nostra entitat, i el compromís amb la independència fundacional”.

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, també ha parlat d’unitat dient que “necessitem aquella unitat que prioritza els objectius polítics del moviment independentista. La que ens va portar a grans victòries, malgrat repressió, amenaces i confiscacions. Acabem junts el que vam començar junts!”, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha recordat que “al davant hi tenim un Estat venjatiu, però davant la seva venjança, la vostra determinació”. Igual que l’AMI i l’ANC, Mauri també ha reivindicat unitat dient que “als nostres polítics els demanem sentit d’Estat. No ens perdem en batalles estèrils, construïm la resposta democràtica davant dels que ho faran tot per salvar el seu règim”.

Comparteix aquesta informació