L’AMI presenta la campanya “Regidor per la República” adreçada a tots els electes de les eleccions municipals

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha presentat avui al Col·legi de Periodistes a Barcelona la campanya “Regidor per la República”. La intenció és que els electes que surtin de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig jurin o prometin el seu càrrec comprometent-se amb la República Catalana, “ja que és l’única manera que tenim de garantir els nostres drets bàsics i fonamentals”, segons el president de l’entitat, Josep M. Cervera.

Aquesta vol ser una campanya transversal i, per tant, estarà oberta a tots els regidors independentment del partit que siguin “perquè no és una opció de partit”, ha aclarit Cervera, “sinó d’una opció dels que lluiten per la República”. El president de l’AMI també ha volgut fer una crida aferrissada a la participació “màxima” dels regidors “perquè els moments que estem vivint són excepcionals”. Cervera també ha assegurat que “qualsevol cosa que vulguem fer com a país, és necessària la participació del món municipal. Sense nosaltres serà difícil que el país avanci”.

La vicepresidenta de l’AMI, Annabel Moreno, ha explicat que s’enviarà una carta als 786 municipis adherits a l’associació amb uns targetons on hi ha l’escrit que s’ha de llegir a l’hora de prendre possessió del càrrec i que, l’alcalde farà arribar a tots els regidors electes. Pel que fa als regidors sobiranistes dels ajuntaments que no estiguin adherits a l’AMI, se’ls hi farà arribar una carta amb el targetó, i també s’enviaran als partits polítics. Moreno, ha assegurat que la fórmula compta amb “l’empara legal” d’un informe jurídic realitzat per l’entitat però que ha de llegir-se un cop feta la promesa o jurament que preveu la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG).

A les eleccions municipals del 2015 l’AMI va engegar una campanya semblant que es va anomenar “Regidor per la Independència”, on els regidors que prenien càrrec agafessin compromís amb la independència de Catalunya. Aleshores, més del 46% dels regidors catalans es van adherir a la campanya i van fer servir la fórmula proposada per l’AMI.

CAMPANYA REGIDOR PER LA REPÚBLICA

Comparteix aquesta informació