L’AMI dóna suport a Neus Lloveras en la seva declaració al judici del procés a Madrid

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha declarat avui 24 d’abril al Tribunal Suprem de Madrid en el judici del procés i en qualitat de presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) l’any 2017. Fins allà l’ha acompanyat l’actual president de l’entitat, Josep M. Cervera, que ha volgut escenificar el suport del món municipal sobiranista a Lloveras.

Entre altres coses, l’expresidenta de l’entitat ha assegurat que l’AMI va donar suport “polític” al referèndum però no es va demanar als ajuntaments que cedissin locals. Lloveras, que havia estat citada com a testimoni per l’acusació popular exercida per Vox, ha explicat al tribunal que va ser investigada en aquesta causa i per una querella per desobediència al TSJC, però que en els dos casos es va arxivar. En resposta a una pregunta de l’advocat Benet Salellas, membre de l’equip de defensa de Jordi Cuixart, Lloveras ha assegurat que “mai” Òmnium ni ANC els va plantejar fer alguna protesta que no fos “de naturalesa íntegrament pacífica”.

Un cop acabada la declaració, el president de l’AMI, Josep M. Cervera ha pogut saludar alguns dels presos polítics i liders socials que s’estan jutjant “als que hem trobat ferms i determinats” i a qui han traslladat “tot l’escalf i suport dels 786 municipis de la nostra entitat”.

Comparteix aquesta informació