L’executiva de l’AMI es reuneix amb el president Puigdemont a Waterloo

L’executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) encapçalada pel seu president, Josep Maria Cervera, s’ha reunit aquest matí a la Casa de la República de Waterloo amb el president a l’exili Carles Puigdemont. En la trobada s’han tractat temes com la repressió judicial que pateix el món municipal, la participació dels municipis a la República Catalana i de les properes eleccions municipals. Els alcaldes que han format part de la comitiva de l’AMI són del PDeCAT, ERC i la CUP. Aquesta tarda també s’han reunit amb els consellers a l’exili Toni Comín i Lluís Puig i la delegada del Govern a Brussel·les, Meritxell Serret.

Carles Puigdemont ha agraït la visita dels alcaldes i alcaldesses de l’AMI, entitat que ha qualificat “d’espai de màxima transversalitat com ho és el Consell de la República, on hi ha representades totes les formacions independentistes, i així ha de continuar”. Sobre l’actual Govern de la Generalitat, Puigdemont ha dit que el president Quim Torra “té un dels rols més difícils: enfrontar-se a un Estat que no ha abandonat el mode conflicte amb Catalunya. Ha de tirar endavant amb unes circumstàncies molt difícils i unes limitacions pressupostàries i competencials”. Per últim, ha parlat de l’imminent inici del judici contra els presos polítics dient que “l’única cosa que sabem és que haurem d’afrontar un judici surrealista i amb càrrecs inexistents. Això no és normal”.

Per la seva banda, el president de l’AMI, Josep M. Cervera, ha manifestat que “l’AMI sempre estarà al costat dels nostres presos polítics i exiliats, i de tota aquella gent que pateix la repressió de l’Estat espanyol”.

La comitiva de l’AMI té previst reunir-se amb els consellers a l’exili, Toni Comín i Lluís Puig, aquest mateix migdia, i a la tarda farà el mateix amb la delegada del Govern de la Generalitat a Brussel·les, Meritxell Serret.

Comparteix aquesta informació