L’AMI i l’ACM envien mocions als ajuntaments per donar suport als presos polítics per la vaga de fam

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) han fet arribar als ens locals una moció per manifestar tot el suport del món municipal a la decisió dels presos polítics, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull, d’iniciar una vaga de fam. El document també vol denunciar el bloqueig jurídic del Tribunal Constitucional (TC) que vulnera els drets dels presos i preses polítics.

En concret, el document critica que cap dels recursos d’empara presentats davant del Tribunal Constitucional s’ha resolt encara, un any després d’acceptar-se a tràmit el primer d’ells. Aquest fet fa que, mentre no s’han resolt els recursos, els presos polítics no puguin accedir a la justícia europea i, en concret al Tribunal Europeu de Drets Humans.

El document exigeix “una justícia que no obstaculitzi el dret a defensa de qualsevol persona acusada” i que no bloquegi interessadament qualsevol recurs judicial “ni l’allargui injustificadament”. A la moció es demana una justícia imparcial i que respecti els drets civils i es denuncia que aquesta demora judicial només respon a una “clara voluntat de castigar” tots aquells processats el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

La moció s’ha fet arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals perquè en els propers dies i setmanes puguin portar-la a aprovació a través de les sessions plenàries.

MOCIÓ SUPORT VAGA DE FAM

Comparteix aquesta informació