L’AMI assisteix a la inauguració d’una exposició a Iruñea sobre les “mentides” de la constitució espanyola

Una delegació de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) va participar ahir dimarts 4 de desembre a Iruñae en l’acte d’inauguració de l’exposició sobre la constitució espanyola “40 Anys 40 Mentides” (40 Urte 40 Gezur), organitzada per Udalbiltza. Aquesta exposició serà itinerant i també es pot visitar a la seva pàgina web. Per part de l’AMI hi van participar el president, Josep M. Cervera, les vicepresidentes Montserrat Fornells i Mercè Esteve, i Jordi Gaseni, membre de l’executiva. Prèviament a l’acte institucional, la delegació de l’AMI va ser rebuda a l’Ajuntament d’Iruñea per la primera tinent d’alcalde, Patricia Perales.

En els parlaments, Cervera va dir que “la constitució espanyola és una espasa de Damòcles que, lluny de ser una solució és un problema. I no en té prou de prohibir a la ciutadania el seu dret a decidir; A més, la castiga”. El president de l’entitat sobiranista també va assegurar que “l’Estat espanyol ha perdut el nord i va a la deriva”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, Montserrat Fornells, va apuntar que “celebrar 40 anys de constitució tenint presospolítics i exiliats hauria de servir perquè aquest Estat espanyol fes una profunda reflexió. Però no ho faran. Una vergonya”, va concloure amb contundència.

Luis Intxauspe, president d’Udalbiltza, i Patricia Perales, regidora d’Iruñea, van destacar que la constitució espanyola “no ens representa” i van denunciar que “ens coarta i ens limita”. L’alcalde d’Iruñea, Joseba Asiron, també va assistir a l’acte i es va voler solidaritzar amb els presopolitics catalans que han iniciat la vaga de fam “a qui vull enviar una forta abraçada des de la meva ciutat”.

Comparteix aquesta informació