L’AMI PRESENTA LA CAMPANYA “REPUBLIQUEM” PER MOSTRAR EL SUPORT DEL MÓN LOCAL A LA REPÚBLICA

Amb motiu de l’1 d’Octubre, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha presentat avui dimecres la campanya “Republiquem”, que té com a objectiu aplegar tot un seguit d’activitats que posin en relleu i evidenciïn el compromís del món local en la construcció de la República Catalana. En aquest sentit, dues de les activitats ja es faran el mateix dilluns 1 d’octubre: per una banda, s’ha fet arribar una lona amb la paraula Republiquem perquè els 786 ajuntaments associats a l’AMI la pengin al balcó de l’edifici consistorial. Alhora també s’ha elaborat un compromís que també s’ha enviat a tots els ajuntaments catalans per tal que el puguin llegir el mateix 1 d’octubre. La marca Republiquem tindrà altres accions que s’aniran detallant en les properes setmanes.

La proposta que fa l’AMI als ajuntaments catalans és que pengin la pancarta del balcó de l’ajuntament a les 9.00 h del dilluns, que és quan es van obrir els col·legis electorals, i que tot seguit l’alcalde doni lectura al manifest acompanyat dels regidors. Per tal de donar seguiment a les xarxes socials s’ha pactat etiquetar totes les publicacions dels alcaldes i alcaldesses sota el #Republiquem. Segons ha explicat el president de l’AMI, Josep M. Cervera, “amb aquest verb conjugat en primera persona del plural (tots nosaltres) es tracta de visualitzar que entre tots estem fent la República Catalana”, i afegit que està pensat com a un verb “que suma i que vol compartir un projecte. Això vol dir que és un verb inclusiu on pensem que s’hi pot trobar còmode molta gent diversa políticament”.

Pel que fa el compromís amb la República Catalana que llegiran els alcaldes el dia 1 d’octubre, es basa en onze punts que volen verbalitzar el compromís del món local amb Catalunya; amb el municipalisme; amb els valors democràtics; amb la pau; amb el diàleg; amb les llibertats individuals i els drets fonamentals; amb totes les persones anònimes que van fer possible l’1 d’octubre; amb els resultats del Referèndum; amb els nostres presos polítics i exiliats; amb els alcaldes i altres persones investigades; i evidentment amb la República Catalana.

COMPROMÍS AMB LA REPÚBLICA

Comparteix aquesta informació