EL PRESIDENT DE L’AMI PARTICIPA A L’HOMENATGE DE LLEDONERS A LES VÍCTIMES I COSSOS DE SEGURETAT DELS ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS DEL 17 D’AGOST DE 2017

L’acte ha tingut lloc avui divendres, 17 d’agost, davant de la presó de Lledoners,  quan fa exactament un any dels atemptats perpetrats a Barcelona i Cambrils.

A l’acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, hi han participat el president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, el president de l’AMI, Josep M Cervera, Laura Masvidal, parella del conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya en el moment dels atemptats, Joaquim Forn, actualment a presó, i ha comptat amb la participació de diversos representants dels cossos de seguretat que varen tenir un paper destacat en el suport i atenció a les víctimes, així com amb la presència d’electes municipals, representants del Govern de Catalunya, dels partits polítics i de la societat civil.

A la lectura del manifest, han seguit les intervencions. El president de l’AMI, Josep M. Cervera, que ha explicat que “l’AMI s’afegeix des del cor i amb tot el sentiment al record a les víctimes i les seves families, els grans protagonistes d’avui”. Cervera també ha explicat que el 17A “encara té molts interrogants i reclamem responsabilitats polítiques i jurídiques. El terrorisme islamista no pot repetir aquests atacs. Els alcaldes i alcaldesses ens comprometem a cohesionar els municipis perquè cap jove se senti atret per la violència.”

En relació a l’actuació dels cossos de seguretat i emergències després de l’atemptat, Cervera ha destacat que “estem orgullosos dels cossos de seguretat i emergències” i en referència al conseller d’Interior en el moment dels atemptats, Joaquim Forn, ha dit que “tot i ser novell en el càrrec, va liderar una gestió exemplar, així com també el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, un fet que els va merèixer un ampli reconeixement internacional.”

Finalment, el president de l’AMI ha expressat que Catalunya vol viure en pau i llibertat, constatant que “sense república no hi ha llibertat.”

Comparteix aquesta informació