Els alcaldes de l’AMI demanaran una reunió amb el president de l’Estat espanyol

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat avui el migdia una reunió del consell directiu al Museu del Ter de Manlleu (Osona) on s’ha decidit que en els pròxims dies es demanarà una reunió amb el president del Govern de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, “per poder explicar la regressió democràtica que està patint Catalunya, on s’estan trepitjant drets fonamentals de la nostra ciutadania”, segons paraules del president de l’AMI, Josep M. Cervera.

Respecte a la trobada prevista pel 7 de juliol entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i Pedro Sánchez, l’AMI ha acordat exigir al president català que no faci cap renúncia “i que respecti i continuï amb l’esperit de l’1 d’octubre”. La trentena d’alcaldes i alcaldesses que han participat avui a la trobada de Manlleu també han agraït el suport rebut d’una vuitantena d’alcaldes de la Catalunya Nord, que fa uns dies van fer un manifest en defensa dels drets civils i polítics de Catalunya. El dia 24 de juliol està previst celebrar una trobada entre els alcaldes d’una banda i altra del Pirineu, per poder acabar de refermar aquest compromís.

En la reunió d’aquest matí també s’ha parlat de la situació jurídica dels alcaldes, i s’ha acordat presentar un recurs a la sentència que obliga a Castelldefels abandonar l’AMI, després d’una denúncia de Societat Civil Catalana. El president de l’entitat sobiranista també ha assegurat que des de l’AMI “posarem tots els arguments jurídics possibles a sobre de la taula” per protegir els càrrecs electes de cara a les eleccions municipals del 2019.
Per últim, en referència a la possibilitat de declarar el dia 1 d’octubre festiu, tal com s’ha proposat des de diferents sectors, Cervera ha explicat que des de l’AMI es proposarà al Govern i al Parlament que se li doni un caire institucional, com a reconeixement als veïns i veïnes que “durant aquell dia van rebre les patacades de les forces de seguretat”.

Comparteix aquesta informació