JOSEP M. CERVERA, ALCALDE DEL PORT DE LA SELVA, ENCAPÇALA LA CANDIDATURA DE CONSENS PER PRESIDIR L’AMI

El consell directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha acordat presentar una candidatura de consens per presidir l’entitat encapçalada per Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva (Alt Empordà). La decisió s’ha pres a la reunió de la directiva que ha tingut lloc aquest dimecres a l’Espai Hemalosa de Santa Maria d’Oló (Moianès). La candidatura també contempla la renovació de la vicepresidència primera que ara recaurà en l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno. La candidatura de consens haurà de ser sotmesa a votació a l’Assemblea General de l’AMI que se celebrarà el pròxim 15 de març al matí al Teatre Ateneu de Tàrrega (Urgell) i on estan convocats els gairebé 800 ajuntaments d’arreu de Catalunya que en són socis, a banda d’altres organismes ens locals.

Josep M. Cervera Pinart (Figueres, 1968) és alcalde del Port de la Selva des de l’any 2011 pel PDeCAT. És llicenciat en Història i Geografia per la UdG i té un postgrau en Gestió d’Emergències i Catàstrofes per l’Escola Universitària Creu Roja-UAB. Compagina la feina d’alcalde amb la de conseller comarcal de Medi Ambient al Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Cervera ha estat vinculat a l’AMI des dels seus inicis, ja que en va ser un dels fundadors l’any 2011. En aquests set anys sempre ha format part de la Comissió Executiva on ha exercit de tresorer.

Per la seva banda, Annabel Moreno (Barcelona, 1973) és alcaldessa d’Arenys de Mar per ERC des de l’any 2016. És llicenciada en Dret, màster en Dret Administratiu i actualment està cursant Ciències Polítiques. La vicepresidència segona, continuarà en mans d’Eudald Calvo, alcalde d’Argentona per la CUP.

En els pròxims dies s’acabarà de perfilar algun petit canvi més en els òrgans de govern de l’AMI com són el Consell Directiu i la Comissió Executiva. La presentació d’altres possibles candidatures es pot produir fins 48 hores abans de la celebració de l’Assemblea General Ordinària de l’entitat. En el cas de prosperar la candidatura unitària, Cervera substituirà a Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, que és el president provisional de l’AMI després que Neus Lloveras renunciés al càrrec el passat mes de febrer.

Comparteix aquesta informació