EL MÓN LOCAL ORGANITZARÀ UN ACTE MUNICIPALISTA PELS DRETS CIVILS, LA LLIBERTAT I LA DEMOCRÀCIA

Les executives de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) s’han reunit aquest dilluns 26 de març a la tarda a Barcelona per consensuar mesures i accions des del món local per fer front a la repressió de l’Estat espanyol i als empresonaments de polítics catalans i líders d’entitats socials. Segons ha explicat el president de l’AMI, Josep M. Cervera, el mig centenar d’alcaldes i alcaldesses reunits han acordat posar en marxa el Pla Actuem “on els alcaldes protagonitzin accions d’ampli abast a curt i mitjà termini”.

Entre aquestes accions destaca una trobada d’alcaldes de tot Catalunya “el màxim d’àmplia possible” on també es convidaran batlles de diferents ciutats de l’Estat espanyol i també de ciutats europees, que tindrà com a objectiu fer palesa la defensa dels drets civils, la llibertat i la democràcia. La data i el lloc encara no s’ha concretat, però es farà en els pròximes setmanes.

Les executives han acordat també continuar internacionalitzantel cas català, i en aquest sentit es crearan quatre grups de treball centrats en els quatre països on s’ha dictat una euroordre de detenció cap als consellers i president exiliats (Escòcia, Bèlgica, Suïssa i Alemanya), així com a la seu de l’ONU. L’objectiu és anar a explicar la realitat catalana.

Per últim, les entitats municipalistes valoraran amb els serveis jurídics quina és la millor manera de fer aflorar la veritat de tot el que va passar durant la jornada de l’1-O.

Comparteix aquesta informació