MÉS DE 45.000 PERSONES OMPLEN BRUSSEL·LES DEMANANT A EUROPA QUE ES DESPERTI

El cor d’Europa ha estat un clam a favor de la independència de Catalunya. Més de 45.000 persones han ocupat aquest dijous els carrers de Brussel·les de bon matí i fins al migdia amb la manifestació “Wake Up Europe”, per demanar a Europa que actuï davant la suspensió de l’autonomia de Catalunya i l’empresonament i l’exili de membres del govern. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) també hi ha sigut present a través de molts alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya i de la seva presidenta, Neus Lloveras, que ha format part de la capçalera de la manifestació, juntament amb altres autoritats com Carles Puigdemont i els consellers a l’exili.
Es tracta de la manifestació convocada per no belgues més gran de la història, que ha servit per fer una demostració de força de l’independentisme i deixar un missatge clar a les institucions europees pel seu suport a Rajoy. Els organitzadors de la mobilització, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural (ÒC) comptaven que hi assistirien 20.000 persones, que al final s’han doblat. La manifestació ha acabat a la plaça Jean Rey, on hi ha hagut parlaments de Carles Puigdemont, Marta Rovira i Joan Coma, aquest últim com a representant de la CUP, entre d’altres.
Molts alcaldes i regidors de municipis de tot Catalunya han volgut ser a Brussel·les per donar suport a la mobilització, on la majoria d’ells portaven pancartes i anaven vestits amb una peça de color groc, com a símbol per reclamar l’alliberament dels presos polítics que encara hi ha a Catalunya.

Comparteix aquesta informació