El món local vol explicar a Europa i al món la repressió que pateix el poble català

Uns 200 alcaldes i alcaldesses de tot el territori català han viatjat aquest matí cap a Brussel·les per explicar a Europa i al món sencer la greu persecució que estan patint els representants del govern legítim de Catalunya.

“Aquesta no és una dèria d’un govern o un parlament, sinó que és una qüestió que afecta a tot el territori català i els alcaldes i alcaldesses estem plenament compromesos en què els catalans i catalanes puguin decidir quinfutur volen per al seu país” ha explicat el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch  qui ha manifestat que els veïns i veïnes traslladen als seus alcaldes l’anhel de llibertat i el malestar profund per la manera de fer de l’Estat espanyol, que amb l’aplicació de l’article 155 ha declarat un cop d’estat a l’autonomia catalana.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras ha explicat donat que Europa li costa reaccionar els alcaldes i alcaldesses han decidir anar-ho a explicar de primera ma. “El principal objectiu es demanar a Europa que s’impliqui i que intervingui i en segon lloc demanar l’alliberament immediat dels presos polítics que tenim a Catalunya.

Durant la seva estada a Brussel·les els alcaldes i alcaldesses participaran aquesta tarda en un acte al Centra Cultural el Bozar on és previst que intervinguin els eurodiputats catalans.

Comparteix aquesta informació