Milers de persones es concentren a tot el país per demanar la llibertat de Sánchez i Cuixart

Concentracions davant de centenars d’ajuntaments catalans aquest dimarts, 17 d’octubre al migdia, per demanar la llibertat dels presidents de l’Assembla Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, i d’Òmnium Cultural (ÒC), Jordi Cuixart, empresonats ahir per l’Audiència Nacional. En la gran majoria d’aquests actes s’ha llegit el manifest «Les nostres idees sempre seran lliures” de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), on es deixa clar que s’ha privat de llibertat a dues persones que “no han comès cap delicte” i que si empresonen els dos Jordis «ens empresonen a tots». També s’hi ha denunciat que des d’aquest dilluns a la Unió Europea hi ha presos polítics. Alcaldes, regidors i representants d’ANC i ÒC han estat els encarregats de llegir manifestos i mostres de solidaritat amb els líders de les entitats sobiranistes. En molts centres de treball del país també s’hi han fet concentracions a les 12 en punt. Per aquest dimarts a les 8 del vespre, hi ha convocada una manifestació amb espelmes a l’Avinguda Diagonal de Barcelona, però en la majoria de municipis es faran concentracions similars a la mateixa hora per aquelles persones que no es poden desplaçar a la capital del país.

Comparteix aquesta informació