L’AMI mostra el suport als presidents de l’ANC i Òmnium, citats per l’Audiència Nacional acusats de sedició

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha donat suport aquest divendres, 6 d’octubre, als presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez i al president d’Òmnium Cultural (ÒC), Jordi Cuixart, que han declarat davant l’Audiència Nacional acusats d’un delicte de sedició per les manifestacions que hi va haver a Barcelona el 20 i 21 de setembre, després de les 14 detencions que hi va haver a Barcelona.
La representació de l’AMI l’han encapçalat el vicepresident i alcalde d’Alella, Andreu Francisco i el tresorer i alcalde d’El Port de la Selva, Josep Maria Cervera. La representació de l’AMI ha anat a Madrid per donar suport als líders d’un «moviment cívic i pacífic» que l’Estat espanyol «vol escapçar». Francisco i Cervera han deixat clar que l’Estat s’equivoca: «No és ni una cosa del president Mas o de Puigdemont, o dels alcaldes. Algú hauria de començar a entendre que és una reclamació de tot un poble».

Jordi Sánchez només ha respost les preguntes del seu advocat, i Jordi Cuixart s’ha negat a declarar perquè, no reconeix la competència del tribunal. Aquest matí també ha declarat el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. La fiscalia no ha demanat mesures cautelars per cap dels tres.

Comparteix aquesta informació