Comunicat de l’AMI. Hem votat

Avui, 1 d’octubre, Catalunya ha emprès un camí polític de no retorn. La violència emprada per l’Estat per frenar un referèndum democràtic ha estat la pedra de toc final per constatar la impossibilitat de cap possible encaix de Catalunya amb l’Estat espanyol i la necessitat d’iniciar un camí polític, allunyat d’un estat demofòbic que és capaç de ferir més de 700 ciutadans que volien exercir el seu dret a vot. L’AMI, associació que agrupa més de 800 ens públics independentistes, denuncia la violència gratuïta i indiscriminada exercida per la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia (CNP) vers una ciutadania pacífica que té com a denominador comú l’única voluntat de fer sentir la seva veu en un procés polític.

En aquest referèndum, i malgrat la repressió policial de l’Estat, s’ha constat que Catalunya té set de democràcia. Malgrat el segrest d’urnes en alguns col·legis, milions de persones han votat en el referèndum d’independència, convocat pel Govern de l’1 d’octubre. El llarg del dia s’han registrat llargues cues de votants fet que han mostrat la voluntat de decidir de la societat catalana. Des de l’AMI volem ressaltar i agrair la implicació , la participació i compromís de la societat catalana amb aquesta cita per les urnes.

Si avui diumenge, 1 d’octubre, s’ha pogut fer el referèndum ha estat gràcies al moviment popular. Veïns i veïnes que han estat els encarregats d’assegurar cada col·legi electoral i cada urna per garantir que a cada racó del país s’hagi pogut votar. També cal fer un agraïment a la resta d’agents imprescindibles: gràcies al Parlament de Catalunya que va decidir donar la veu a la ciutadania, al Govern de la Generalitat que ha arriscat perquè el referèndum fos una realitat i als alcaldes i alcaldesses del país que s’han compromès perquè es pogués votar a la majoria del país.

Estem més que convençuts que el referèndum d’aquest diumenge marca un abans i un després. Avui, i més que mai, els municipis independentistes catalans i des de tots els espectres del ventall polític, volem deixar clar el nostre compromís amb la construcció d’una república on la prioritat sigui la protecció dels seus ciutadans.

Comparteix aquesta informació