Clam massiu arreu del país demanant la llibertat de Sánchez i Cuixart

Les places de Catalunya s’han tornat a omplir aquest dimarts, 17 d’octubre a les 8 vespre per demanar la llibertat de Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural (ÒC). Tot i que l’acte central s’ha fet a l’Avinguda Diagonal de Barcelona amb l’assistència de més de 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, a tot el país s’han fet convocatòries de suport als dos presos polítics catalans que són a la presó des d’aquest dilluns per ordre de l’Audiència Nacional. Aquestes concentracions s’han fet majoritàriament en silenci i els assistents portaven espelmes. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), agent que agrupa a més de 800 ens públics catalans, ha participat en els actes fets a tota la geografia catalana i hi ha estat representada per alcaldes i regidors que han volgut solidaritzar-se així amb Cuixart i Sánchez.  Entre d’altres, la presidenta, Neus Lloveras, ha assistit en l’acte de Vilanova i la Geltrú, ciutat on és alcaldessa i els vicepresidents, Jordi Gaseni i Eudald Calvo a la gran concentració de Barcelona. Al punt del migdia ja s’han fet aturades davant de centres de treball de tot Catalunya.

Comparteix aquesta informació