L’AMI i l’ACM denunciaran el fiscal de l’Estat per haver-se extralimitat citant a declarar els 700 alcaldes

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) presentaran una querella contra el fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, per amenaces i coaccions. L’executiva i la directiva de l’AMI han avalat aquest dijous en una reunió extraordinària a Barcelona, la presentació d’aquesta denúncia davant del Tribunal Suprem (TS) a l’entendre que el Fiscal de l’Estat s’ha «extralimitat» en les seves funcions i ha utilitzat de «forma inadequada» les seves funcions citant a declarar a més de 700 alcaldes per haver signat un decret polític de suport al referèndum d’independència d’aquest diumenge. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, considera que Maza volia «atemorir» els alcaldes citant-los a declarar aplicant una mesura «totalment desproporcionada». La màxima responsable de l’AMI considera que la resolució que va fer pública el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) aquest dimecres on demana al ministeri fiscal que deixi les diligències, actuacions i instruccions que estigui fent sobre aquests fets ja deixa entreveure aquesta extralimitació. Entre d’altres, Maza havia ordenat citar 700 alcaldes, alguns dels quals ja han declarat a les diferents fiscalies, i havia demanat als Mossos d’Esquadra que els detingués si es negaven a acudir a declarar. La querella es presentarà aquest divendres.

En la reunió de l’executiva i la directiva de l’AMI, l’associació ha reiterat el seu suport al Govern, davant la imminent celebració aquest diumenge del referèndum d’independència. L’entitat ha reiterat que seguiran les instruccions del Govern per poder celebrar una jornada democràtica «amb normalitat». En la reunió, els alcaldes no han defugit dels entrebancs que està posant l’Estat per tal que els ciutadans puguin expressar la seva veu i ha mostrat plena confiança en el Govern perquè «en cada dificultat es trobi una solució». L’AMI també ha fet una crida a una participació «massiva” pel referèndum de diumenge. Neus Lloveras ha dit que és “una oportunitat extraordinària» per culminar un pas més d’un procés polític que ha de permetre la independència de Catalunya.

Comparteix aquesta informació