L’AMI I L’ACM BUSQUEN EL SUPORT A EUROPA DAVANT LES PRÀCTIQUES TOTALITÀRIES DE L’ESTAT ESPANYOL

La presidenta de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI), Neus Lloveras, i el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, han enviat una carta als alcaldes i alcaldesses de les 100 ciutats més grans del món i de les 50 ciutats més importants de cada país d’Europa per tal que donin suport a les institucions i al poble de Catalunya en la lluita per la democràcia i la llibertat davant les pràctiques totalitàries de l’Estat espanyol.

La carta demana als alcaldes i alcaldesses que facin tot el possible i estigui al seu abast, ja sigui a nivell local o nacional, per tal que Europa reaccioni davant d’aquesta vulneració dels pilars fonamentals de la construcció europea: democràcia, llibertat, respecte i dignitat.

Els presidents de les dues entitats consideren que com a alcaldes escollits democràticament la qüestió política que planteja Catalunya s’ha de resoldre només per vies polítiques, democràtiques i pacífiques, donant la veu al poble per a que pugui decidir lliurement quin futur estatus polític vol. “Volem denunciar el setge judicial i policial que pateixen les institucions democràtiques catalanes i, per tant, tot el poble català”.

Les dues entitats municipalistes consideren que els ajuntaments, com a administració més pròxima als ciutadans, tenen el triple deure de buscar solucions als problemes de la societat, complir el mandat democràtic i continuar essent un dels principals instruments de cohesió i convivència. “En el cas dels alcaldes catalans, no només tenim els mateixos problemes i reptes que té qualsevol municipi europeu, sinó que patim una situació política molt greu per la negativa del govern espanyol a permetre un referèndum acordat d’autodeterminació”.

Així mateix, la carta enviada a més d’un miler d’alcaldes i alcaldesses, explica que dos anys després de les eleccions que van donar una majoria absoluta independentista, i amb més del 80% de la població a favor del dret a decidir, el passat 6 de setembre el Parlament de Catalunya va aprovar per majoria absoluta la Llei que permet al Govern català convocar el referèndum d’autodeterminació pel proper 1 d’octubre. Immediatament, més del 75% dels alcaldes de Catalunya van signar un compromís polític en suport a la celebració del referèndum.

Finalment remarca que la reacció de l’Estat espanyol va ser immediata. El Tribunal Constitucional va suspendre la llei i la Fiscalia General de l’Estat va començar a citar a declarar com a investigats a tots els alcaldes que van signar el compromís, al mateix temps que ha interposat una querella criminal contra els presidents de les associacions signants, ACM i AMI, per possibles delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons.

Carta als alcaldes (CAT)
Carta als alcaldes (GR)
Carta als alcaldes (ENG)
Carta als alcaldes (FR)

Comparteix aquesta informació