Electes de l’Anoia omplen el Museu de la Pell d’Igualada en l’acte de presentació de l’AECAT

L'AECAT, a l'Anoia
Electes de la comarca de l’Anoia, a la presentació de l’AECAT a Igualada

L’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT) s’ha presentat aquest dimarts, 14 de març, a l’Anoia, una comarca que ja té prop del 40% dels seus càrrecs electres registrats. La presentació d’aquesta iniciativa promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’ha fet al Museu de la Pell d’Igualada i ha reunit uns 120 de càrrecs electes d’aquesta comarca central i una trentena de representants d’entitats i col·lectius socials. En l’acte, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha insistit que l’AECAT és, per ara, només un registre de càrrecs electes. En aquest sentit ha demanat que es faci pedagogia de la seva funció a tots els electes, siguin o no independentistes. Si fos necessària la seva constitució en una excepcionalitat política, l’AECAT seria una eina de «defensa per part de tots els electes de les nostres institucions» amb la que s’haurien de sentir interpel·lats «tots els demòcrates».

Des del territori, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells (PDeCAT) ha demanat «unitat política» per poder arribar fins al referèndum, malgrat els impediments de l’Estat espanyol. «Democràcia és un concepte que compra tothom» ha dit Castells que ha animat a aquells electes inscrits a seguir treballant per ampliar el registre AECAT amb més diputats, alcaldes o regidors d’aquesta comarca de l’interior de Catalunya. L’alcalde de Sant Martí de Tous, David Alquézar (ERC) ha afirmat que els electes catalans tenen el «mandat democràtic dels ciutadans» i que l’AECAT «no és partidista» sinó que és un «instrument més» per complir un mandat democràtic ciutadà. L’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete (Demòcrates) ha assegurat que cal poder deixar enrere el debat de com fer el referèndum d’independència per «començar definitivament fer campanya del sí» i de confrontació d’idees polítiques. L’alcalde d’Argençola, Antoni Lloret (ICV-EUia) ha deixat clar que en aquest debat ell actua més enllà de «ser el representant d’un partit». En aquest sentit ha apel·lat a escoltar la ciutadania dels municipis on, com en el seu poble, hi ha molta gent que defensa una via independentista que cal canalitzar políticament.

Prèviament a la presentació de l’AECAT, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha estat rebuda a la casa de la vila d’Igualada per l’alcalde de la ciutat, Marc Castells. Lloveras ha exposat breument els projectes en què treballa l’AMI.

L’AECAT continuarà les pròximes setmanes amb actes de presentació al territori. Estan previstes presentacions al Baix de Llobregat (31/03/2017), al Camp de Tarragona (20/04/2017), a Pirineus (a determinar) i al Parlament de Catalunya (a determinar).

Comparteix aquesta informació