Presentat l’acte del 13N en defensa dels electes i les institucions convocat per l’AMI, ANC i Òmnium

acte barna petita 2
L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural (ÒC) han presentat aquest dilluns la concentració que es farà el diumenge 13 de novembre a les 12 del migdia a les Fonts de Montjuïc de Barcelona sota el lema «Per la democràcia. Defensem les nostres institucions». Els presidents de les tres associacions convocants, Neus Lloveras (AMI), Jordi Sánchez (ANC) i Jordi Cuixart (ÒC) han animat a participar en l’acte i han coincidit en destacar que aquest vol ser una defensa de democràcia i de les institucions catalanes davant l’embat judicial iniciat per l’Estat espanyol contra càrrecs electes del país. Neus Lloveras ha insistit que «quan s’ataca a un càrrec electe per les seves idees, s’ataca a tota la societat catalana».

La presidenta de l’AMI ha recordat els 13 casos penals oberts contra càrrecs electes i de les més de 300 denúncies interposades per l’Estat als ajuntaments catalans per aspectes relacionats amb el procés d’independència. Lloveras ha volgut destacar que el municipalisme català, malgrat ser molt plural, «estem junts» i que no permetran que la «instrumentalitzada» justícia espanyola aturi el procés d’independència de Catalunya. La presidenta de l’AMI ha assegurat que l’ofensiva judicial espanyola és una mostra més que el procés català «arriba en la seva fase final» i ha animat a «tots els demòcrates» a participar en aquest acte en defensa de la democràcia.

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, ha dit que l’acte de diumenge ha de ser «transversal» per mostrar el suport de la societat als càrrecs electes i les institucions catalanes i ha destacat que és una convocatòria «unitària» que vol reunir milers de persones en defensa de la democràcia. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, ha volgut destacar que la convocatòria de diumenge va “més enllà de sigles, partits o banderes” i que ha de ser “la defensa d’una societat democràtica, que sempre ha caracteritzat als catalans”.

L’acte del diumenge, 13 de novembre, començarà a les 12 del migdia i tindrà una durada aproximada d’una hora. Ja hi ha confirmada l’assistència d’autocars procedents d’arreu del principat.

acte barna petita

Comparteix aquesta informació