Les entitats sobiranistes conviden la ciutadania a mobilitzar-se en defensa de les institucions

forcadell web gran 1

Centenars de persones, convocades per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural (OC), es van concentrar aquest dijous, 20 d’octubre, davant del Parlament de Catalunya en un acte de suport a la presidenta Carme Forcadell, a la democràcia i a les institucions catalanes. Els concentrats van mostrar al seu suport a Forcadell entre forts aplaudiments i van tenir l’agraïment de la segona màxima autoritat institucional del país per aquest gest. Les entitats sobiranistes van anunciar pel diumenge, 13 de novembre, una nova concentració de suport en defensa de la democràcia i les institucions catalanes, atacades per l’Estat espanyol. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, va defensar la «no judicialització de la política» i va denunciar els «greus atacs» que està patint el món municipal.

L’acte es va fer sota el lema ‘Per la democràcia, defensem les nostres institucions’ hi van participar, entre d’altres i a primera fila, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els consellers Raül Romeva, Antoni Comín, Meritxell Borràs, Dolors Bassa i Meritxell Serret, entre d’altres, diputats i representants polítics de diverses formacions i líders sindicals, entre altres personalitats. A més de Lloveras també hi van intervenir el president de l’Assemblea, Jordi Sánchez i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Entre la representació del món municipal hi havia membres de l’executiva de l’AMI com vicepresident de l’AMI i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni: la vicepresidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, Montse Fornell; l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona o l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve. Altres representants municipals presents en la concentració van ser el primer tinent alcalde Badalona, Oriol Lladó; alcalde El Brull, Ferran Teixidó; alcalde de Cardona, Ferran Estruch; l’alcalde de Solsona, David Rodriguez; l’alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent; l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, l’alcalde de Rajadell, Joan Costa o l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals.

Comparteix aquesta informació