L’AMI DÓNA EL SEU SUPORT AL REGIDOR DE VIC JOAN COMA, CITAT A L’AUDIÈNCIA NACIONAL ACUSAT DE SEDICIÓ

Joan-Coma-web

Una representació de l’executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha participat aquest dilluns, 24 d’octubre, a les 10 del matí , en l’acte de suport al regidor de l’Ajuntament de Vic, Joan Coma. L’acte s’ha fet a l’hora que aquest estava citat a declarar a l’Audiència Nacional acusat per la justícia espanyola d’un presumpte delicte de sedició per unes manifestacions fetes en un plenari municipal. El regidor vigatà ha rebut el suport de formacions polítiques i entitats de «tots els colors» i ha assegurat que té previst mantenir la seva agenda de càrrec electe, malgrat l’amenaça de poder ser detingut per no haver comparegut davant de la justícia espanyola. A la tarda, el moviment 30/03 ha organitzat una concentració de suport a Roura que ha omplert la plaça del Pes de Vic i on també hi ha participat l’AMI.

La delegació de l’AMI en l’acte de suport a Joan Coma l’han encapçalat la presidenta Neus Lloveras i els vicepresidents Jordi Gaseni i Eudald Calvo i el tresorer, Josep Maria Cervera. També hi ha participat l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, assegurava que el cas de Joan Coma és especialment greu perquè «es cita a declarar una persona per havia manifestat una opinió política en un ple» però que és un pas més en una escalada de persecució al municipalisme que «dura des de fa molt temps» amb més de 401 denúncies a ajuntaments i càrrecs electes locals relacionats amb el procés independentista.

A l’acte de la tarda hi ha intervingut el vicepresident, Jordi Gaseni, que ha mostrat la solidaritat del món municipal independentista amb l’electe vigatà. «Avui és en Joan Coma però podria ser qualsevol alcalde, alcaldessa, regidor o regidora del país» ha dit el vicepresident de l’AMI en la seva intervenció i ha assegurat que, malgrat les pressions, els ajuntaments no deixaran de ser «com a administració més propera» un espai de debat malgrat aquesta actuació amenaçant de la justícia espanyola.

Cvi-Q63WgAAX7xw

IMG_3670

Comparteix aquesta informació