400 alcaldes donaran suport al president Mas davant del TSJC

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) reuniran demà a 400 alcaldes d’arreu de Catalunya que han confirmat la seva presència per donar suport al president Mas en la seva compareixença davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a imputat per fer possible la votació del 9N. Els càrrecs electes acompanyaran el president a la seva entrada als tribunals portant els símbols que identifiquen el poder municipal (vara, venera, faixí…) a l’igual que ho van fer el passat 4 d’octubre de 2014 quan van lliurar-li les mocions dels plens municipals on li reclamaven la convocatòria de la consulta del 9N.

Encapçalaran la comitiva l’alcalde de Girona i president de l’AMI, Carles Puigdemont, i l’alcalde de Premià de Mar i president de l’ACM, Miquel Buch, a més d’altres membres de les comissions executives d’aquestes entitats municipalistes. L’alcalde de Montblanc i vicepresident primer de l’AMI, Josep Andreu, i Miquel Buch van ser ahir a les portes del TSJC, fent costat a la consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, i l’exvicepresidenta Joana Ortega, imputades en el mateix sumari.

Centenars de poblacions catalanes van reunir ahir a milers de ciutadans que van donar suport als imputats pel 9N i van proclamar la seva defensa de les institucions catalanes. Una de les més notòries va ser la de la plaça Sant Jaume de Barcelona, que, tot i la pluja, es va omplir a vessar. L’alcaldessa, Ada Colau, va llegir el mateix manifest que van llegir simultàniament centenars d’alcaldes i alcaldesses arreu del país. El manifest elaborat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) i subscrit per l’Assemblea Nacional Catalanya (ANC), Òmnium Cultural, l’AMI i l’ACM, posa de relleu que “el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació”. Igualment denúncia que “el govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític”. El manifest  també “denuncia per antidemocràtiques les querelles adreçades” al president Mas i les conselleres Rigau i Ortega.

#9NSOMTOTS

Comparteix aquesta informació