L’AMI demana als ajuntaments que pengin banderes de Dinamarca

Bandera danesa
L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) fa a una crida als alcaldes i alcaldesses catalans a penjar la bandera de Dinamarca als balcons dels seus ajuntaments com a mostra de reconeixement a aquest país després que el seu Parlament aprovés dimarts passat una resolució on es reconeixia el dret d’autodeterminació del poble català. Aquesta iniciativa va sorgir a Sant Pol de Mar (Maresme), on ahir es va penjar la bandera danesa al museu que hi ha al costat de la Casa de la Vila. La resolució del Parlament danès va comptar amb el suport de sis dels vuit partits del Parlament, amb 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions.

“Penjar la bandera danesa als nostres ajuntaments és una mostra d’agraïment al primer país que ha reconegut, a través del seu Parlament, el procés d’independència de Catalunya”, ha manifestat el president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal. “Esperem que això sigui l’inici de molts més reconeixements per part d’altres països”, ha afegit.

El text de la resolució que es va aprovar manifesta que “el Parlament danès pren nota de l’explicació del govern sobre els aspectes jurídics, històrics, polítics i internacionals vinculats a la situació de Catalunya i fa seva l’opinió que la qüestió d’independència de Catalunya és un assumpte de diàleg pacífic i democràtic entre Catalunya i el govern espanyol a Madrid”. Això suposo un reconeixement de Catalunya com a subjecte polític.

D’altra banda, l’AMI també fa una crida als alcaldes i alcaldesses perquè aquest diumenge, dia 24 de maig, a partir de les 20.00h, tornin les banderes estelades a totes les cases de les viles.

Comparteix aquesta informació