‘Ara és l’hora’ vol convertir el Sant Jordi i l’anella olímpica en un clam per la independència

Representants de l'AMI, Òmnium Cultural i l'ANC durant la presentació
Representants de l’AMI, Òmnium Cultural i l’ANC durant la presentació

La campanya unitària Ara és l’hora ha exposat aquest dilluns les novetats sobre l’acte “Tornen les urnes, tornem al carrer” del Palau Sant Jordi el proper 24 d’abril, que pretén convertir-se en un clam per la independència. La roda de premsa ha comptat amb les intervencions de les presidentes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Carme Forcadell i Muriel Casals respectivament, el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal; i el coordinador de mobilització social de l’ANC, Josep Sabaté.

Forcadell  ha explicat que l’acte es basarà en quatre eixos: La força municipal; Camí del 27S; I després del 27S? i Independència: l’instrument. Ha afirmat que “l’única oportunitat de futur i de canvi és la independència”, i ha afegit que “tots els que volen canviar aquest país estan convidats” a l’acte del 24A.

Vila d’Abadal, per la seva banda, ha destacat la força i la importància de les eleccions municipals per tal d’encarar amb el màxim de força possible el procés cap al 27S: “Tenim clar que en les properes eleccions la qüestió nacional serà clau”, ha afirmat.

Casals ha explicat que “volem un estat que tingui les mateixes capacitats que la resta d’estats del nostre entorn”. I ha afegit que l’objectiu de la independència “és la justícia social, l’equitat, el progrés”. La presidenta d’Òmnium ha afegit que “quan diem que volem un estat més just, volem dir també un estat que respecti el protagonisme i la força dels municipis”.

Finalment, Sabaté ha explicat els continguts, les intervencions i les actuacions de l’acte i el calendari amb les principals accions previstes per guanyar el 27S.

Comparteix aquesta informació