Més de 800 alcaldes i alcaldesses mostren a la Generalitat el seu suport a la convocatòria del 9N

AMI_acte_mon_local_2
Els alcaldes han protagonitzat un acte històric al Palau de la Generalitat

El Palau de la Generalitat ha estat escenari aquest matí d’un acte històric per al municipalisme català, en què més de 800 alcaldes i alcaldesses de Catalunya han mostrat el seu suport al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè el 9 de novembre es pugui celebrar la consulta per decidir quin futur volen els catalans i catalanes. Els batlles han lliurat al president l’acord de ple municipal on es va aprovar una moció a favor del dret a decidir. Els alcaldes i alcaldesses s’han reunit prèviament a l’Ajuntament de Barcelona on han rebut la benvinguda de l’alcalde de Barcelona Xavier Trias.

La imatge històrica s’ha produït quan els més de 800 alcaldes i alcaldesses presents a l’acte han recorregut la Plaça Sant Jaume fins arribar al Palau de la Generalitat. Allà, el president de la Generalitat, Artur Mas, l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, i el president de l’ACM, Miquel Buch, s’han dirigit als batlles.

“Estem davant una cruïlla històrica, davant d’un repte de país i el món local hi és”, ha apuntat el president de l’ACM, Miquel Buch, qui ha recordat al president de la Generalitat que tot i les dificultats “quan et giris, ens veuràs a tots nosaltres darrere teu. No estàs sol”. Per la seva banda, el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, ha apuntat que “els municipis volem dir avui sí a la democràcia, i ho volem dir a Espanya i al món. I després del què hem vist, volem dir que ens en sortirem i ho aconseguirem. President, estem amb tu”. Ha estat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, qui ha dit que “el procés polític que estem vivint ha de servir per fer de Catalunya un país més just, més lliure, i on la gent visqui millor”. Finalment, el president de la Generalitat, davant el gran suport rebut, ha manifestat que “per molt que intentin aturar la veu del poble de Catalunya, no se’n sortirà i nosaltres sí que ens en sortirem. Si tot això va junt no es pot aturar”.

Abans d’iniciar l’acte, les diferents forces polítiques que estan a favor del dret a decidir han fet una roda de premsa per donar suport a aquest gran acte del món local. Recordem que 920 ajuntaments catalans han aprovat en les últimes setmanes mocions de suport al dret a decidir i a la consulta del 9N.

Comparteix aquesta informació