Un total de 911 ajuntaments catalans mostren el seu compromís amb la consulta del 9N

Roda de premsa de l'AMI i l'ACM
Miquel Buch, president de l'ACM i Josep M. Vila d'Abadal, president de l'AMI

Un total de 931 ajuntaments (el 98% dels municipis del país) han celebrat plens extraordinaris per aprovar la moció que proposa donar suport a la convocatòria del 9N en virtut de la Llei de Consultes, legitimada divendres passat al Parlament. La xifra d’habitants que representen els 911 municipis que han donat llum verda a la moció puja a 6.624.000, el què suposa el 88% de la població catalana. També s’han sumat a donar suport a la moció les 4 diputacions (Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida) i 37 dels 41 consells comarcals.

Les comarques de l’Alt Penedès, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental concentren els ajuntaments on la moció ha estat rebutjada. No obstant, els municipis en els què la moció ha estat aprovada representen el 86% de la població. En el cas concret de la comarca del Baix Llobregat, han donat suport a la moció de l’AMI i l’ACM el 80% dels seus ajuntaments, on governen 10 alcaldes del PSC, 5 d’independents, 5 de CIU, 3 d’IC i un d’ERC. Els municipis on la moció s’ha rebutjat representen només el 26% de la población del Baix Llobregat. Així mateix, en 22 comarques, el 100% dels seus municipis han aprovat la moció.

Aquestes xifres han estat anunciades avui en roda de premsa pels presidents de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, i de l’ACM, Miquel Buch, que també han anunciat l’acte que tindrà lloc el 4 d’octubre a Barcelona, on tots els alcaldes lliuraran aquestes mocions al president de la Generalitat, en la que, es preveu, serà la major concentració de batlles catalans de la democràcia.

Podeu consultar tot el llistat d’ajuntaments i administracions locals que donen suport a la consulta en aquest document excel o bé el powerpoint amb l’anàlisi d’aquestes xifres. I aquí podeu descarregar-vos el text sencer de la moció.

Comparteix aquesta informació