El món municipal català es comprometrà dilluns amb la consulta del 9N

AMI- Estelada-Castell-Cardona
Una gran estelada oneja al castell de Cardona en suport al procés

Gran part dels ajuntaments catalans celebraran dilluns, 22 de setembre, plens extraordinaris per donar suport a la convocatòria de la consulta per decidir el futur polític de Catalunya el proper 9 de novembre de 2014, en resposta a la crida realitzada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits. L’anunci de l’esmentada convocatòria  tindrà lloc un cop aprovada al Parlament de Catalunya la Llei de Consultes.

L‘AMI i l’ACM estan rebent aquests dies informació de centenars d’ajuntaments, diputacions i consells comarcals confirmant la realització dels plens durant la jornada de dilluns. Algunes d’aquestes confirmacions passen pels ajuntaments i les diputacions de Barcelona i Girona.

La moció que aprovaran les sessions plenàries demana mostrar el ple suport del consistori a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014 dins el marc legal, així com al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que hi estan a favor. La moció també demana als ajuntaments que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, fa una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica.

Els acords sorgits dels Plens Extraordinaris es comunicaran en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. L’Associació de Municipis per la Independència  i  l’Associació Catalana de Municipis seran els encarregats de trametre’ls de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Comparteix aquesta informació