L’AMI s’adhereix a ‘Ara és l’hora’, la campanya unitària de la societat civil per la consulta

Pep Andreu (esquerra) i Josep Maria Roigé (dreta) en representació de l'AMI
Pep Andreu (esquerra) i Josep Maria Roigé (dreta) en representació de l'AMI

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha expressat avui el seu suport a la campanya unitària de la societat civil per la consulta del 9N que porta per nom “Ara és l’hora”, endegada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. Així ho han expressat aquesta tarda les tres entitats a Barcelona, amb la signatura d’un conveni d’adhesió de l’AMI a la campanya. La iniciativa, oberta a totes les entitats que vulguin garantir la consulta i que apostin per fer un país nou, serà el marc de treball en què la societat civil inclourà totes les seves activitats des d’ara fins al 9 de novembre. El conveni signat avui estableix que les tres entitats col·laboraran en l’organització i la difusió de la campanya “Ara és l’hora”, i té vigència inicialment fins a finals del 2014, tot i que, després d’aquesta data, es renovarà automàticament cada trimestre. Per Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’AMI, l’entitat no ha dubtat a adherir-se a la iniciativa perquè “aquesta campanya no l’han de fer els partits polítics, si no que l’ha de fer el poble. I l’ha de fer el poble per evitar que hi hagin Si-Si diferents. Si el 9 de novembre no treballem i votem tots junts, no aconseguirem arribar allà on volem ser”. Per assolir els objectius del projecte, “Ara és l’hora” compta amb un pla d’acció que es resumeix en 6 grans accions: fer de la Via Catalana 2014 de l’11 de setembre la mobilització més massiva de la història del país; aconseguir 100.000 voluntaris que es mobilitzin durant aquests quatre mesos; recaptar una quantitat de diners mínima que permeti desenvolupar una gran campanya política i comunicativa a partir del mecenatge popular; elaborar una base de dades de 2,5 milions de persones que afirmin que votaran Sí el 9 de novembre; construir una acció comunicativa que faci arribar el missatge a totes les persones que viuen al país i, finalment, sumar un mínim de 500.000 persones més en el projecte per consolidar una majoria massiva a favor del SÍ. A la reunió han participat, entre d’altres, Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, Oleguer Serra, director d’Òmnium Cultural, Pep Andreu, vicepresident de l’AMI i alcalde de Montblanc i Josep Maria Roigé, vicepresident de l’AMI i alcalde de Balaguer.

Comparteix aquesta informació