L’AMI, entitat constituent del Pacte Nacional pel Dret de Decidir

Els constituents del Pacte Nacional pel Dret de Decidir, a les escales del Parlament

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha estat una de les entitats que han constituït el Pacte Nacional pel Dret de Decidir aquest matí al Parlament. A l’acte, encapçalat pel president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert, hi han assistit representants de partits polítics i d’una quarantena d’entitats i organitzacions. El Pacte Nacional pel Dret de Decidir té per objectiu incorporar la societat civil al procés cap a la consulta.

A la reunió constitutiva hi han participat, a més de Mas i de Gispert, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, els consellers de la Presidència i de Justícia, Francesc Homs i Germà Gordó, els quatre presidents de les diputacions catalanes i representants del consell de governs locals. En representació dels partits polítics hi eren Jordi Turull i Antoni Font (CiU), Oriol Junqueras i Marta Rovira (ERC), Dolors Camats i Joan Mena (ICV-EUiA), Quim Arrufat i Isabel Vallet (CUP), Ernest Maragall (Nova Esquerra Catalana) i Joan Carretero (Reagrupament).

Pel que fa a les entitats, hi han assistit els màxims responsables de la UGT, Josep Maria Álvarez; de CCOO, Joan Carles Gallego; de la Pimec, Josep González; del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls; de la Fepime, Eusebi Cima; de la Cecot, Antoni Abad; de la USOC, Antònia Gil; d’Unió de Pagesos, Joan Caball; d’Òmnium Cultural, Muriel Casals; de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal.

També hi han assistit representants de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya, del Consell Escolar de Catalunya, del Cercle Català de Negocis, de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, del Col·legi d’Arquitectes, del Consell Nacional de la Joventut, de la Federació d’Associacions de la Tercera Edat de Catalunya, del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, de la Plataforma per la Llengua, del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals, de l’Institut d’Estudis Catalans, de l’Institut Ramon Muntaner, de l’Intersindical-CSC, del Moviment Laic i Progressista, de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, de l’Associació Agrària de Joves Agricultors, de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, de la Federació Catalana de Voluntariat Social, del Consell Interuniversitari de Catalunya, de l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals, de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, del Front d’Alliberament Gai de Catalunya, de l’Ens de Comunicació Associativa, de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català i de la Xarxa d’Economia Solidària.

Els constituents del Pacte Nacional pel Dret de Decidir, a l'auditori del Parlament
Comparteix aquesta informació