“Els ajuntaments hem d’empènyer el procés d’independència de baix cap a dalt”, afirma Conesa a Sabadell

L'alcaldessa Mercè Conesa, al teatre La Faràndula de Sabadell (foto de LocalPress)

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, va participar ahir, com a membre del Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), en l’acte unitari a favor del dret a decidir organitzat per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a Sabadell.
Mercè Conesa va assegurar que “els ajuntaments i el municipalisme agrupat en l’AMI ha de ser el motor per empènyer el procés d’independència de baix cap a dalt. Com administració més propera al ciutadà, hem de treballar per construir grans majories socials”. En nom de l’AMI, Conesa va fer una crida als municipis que encara no s’han adherit a l’organització sobiranista: “Som 668 municipis però encara ens queda molta feina per fer, especialment a les grans ciutats com Sabadell o Barcelona. Seria molt important incorporar la capital de Catalunya. Hi seguirem treballant.” Hores d’ara, l’AMI supera ja les 700 adhesions.  En concret, aplega 668 municipis, 28 consells comarcals, 5 entitats municipals descentralitzades (EMD), dues diputacions i un consorci. En termes relatius, representa el 71% dels municipis catalans i el 68% dels consells comarcals. Un nombre que no para de créixer.

Conesa va afegir que “ens trobem davant una cruïlla històrica. Com a país, ja no és possible quedar-nos en el punt on ens trobem ara: o bé avancem o bé recularem indefectiblement fins esdevenir cada cop més residuals. Per això és tant important que els catalans i les catalanes siguem conscients que vivim uns moments crucials com a país. I que ara, més que mai, ens cal empènyer tots plegats per aconseguir els nostres objectius. Uns objectius als quals hi tenim tot el dret. Catalunya, sense estar lligada al control econòmic de l’Estat, té totes les capacitats per convertir-se en un dels països capdavanters en el marc de la Unió Europea. Podem fer-ho i hi tenim tot el dret”.

Davant de més de mil persones, Conesa va subratllar que “és l’hora doncs de la ciutadania! És l’hora dels ciutadans i ciutadanes! És l’hora d’empènyer tal i com està fent l’AMI, però també tal com ho està fent Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional i tanta i tanta gent. És un procés que farem empenyent – com en l’Onze de Setembre – de baix cap a dalt. I difícilment, algú podrà aturar la voluntat d’un poble. Aquesta no es un transició dels partits, sinó que es una transició de tots i totes; de tots nosaltres”.

L’acte, presentat per Quim Masferrer, va comptar amb les intervencions de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, i de la coordinadora de Sabadell per la Independència, Montserrat Chacón; de la periodista Patrícia Gabancho, la cineasta Isona Passola, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, l’actriu Montserrat Carulla i dels representants polítics Josep Rull (CiU), Oriol Junqueras (ERC) i Quim Arrufat (CUP).

Final de l'acte a Sabadell (foto de Juanma Ramos (El Punt Avui)
Comparteix aquesta informació