Catorze entitats presenten ElClauer.cat, l’argumentari pel SÍ a la independència

Representants de totes les entitats i organitzacions impulsores d'ElClauer.cat

Catorze entitats referents de la societat civil catalana han presentat aquest migdia el projecte ElClauer.cat, l’argumentari civil a favor de la independència de Catalunya. Les entitats impulsores han destacat la capacitat de treball i coordinació que ha permès presentar una iniciativa de forma conjunta que vol col·laborar des de la base i amb arguments en el procés català cap a l’Estat propi.

En la presentació al Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona (CCCB), en la qual han participat representants de totes les entitats, el periodista i membre de la junta d’Òmnium Cultural Francesc-Marc Álvaro, el sociòleg i membre de La Fàbrica Salvador Cardús, la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, i la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, han presentat “una eina que ha de servir per respondre i debatre sobre les preguntes que molts catalans tenen sobre el procés sobiranista”. Els portaveus han afirmat que “ElClauer.cat ha de servir per fer arribar les raons per la independència a aquells que encara es mostren indecisos”. En aquest sentit, els quatre representants han destacat que es tracti d’una eina interactiva, amb capacitat de fer-la córrer per la xarxa i que és oberta a noves preguntes així com a noves organitzacionsque hi vulguin donar suport.

ElClauer.cat neix com un portal web amb 70 preguntes i les conseqüents 70 respostes dividides en 12 grans grups o àrees de debat. Cada setmana, el portal destaca una d’aquestes preguntes. El web incorpora també audiovisuals de suport (el vídeo al mes), el debat a les xarxes (@elclauercat) i la traducció de tot el contingut en castellà i anglès.

Formen part d’ElClauer.cat: l’ANC, l’Associació Catalana de Professionals, l’Associació de Municipis per la Independència (representada en aquesta ocasió per l’alcalde de Montblanc i vicepresident de l’AMI, Josep Andreu,  i l’alcalde de Girona i membre del Consell Directiu, Carles Puigdemont), el Cercle Català de Negocis, el CIEMEN, el Col·lectiu Emma, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, la Fundació Catalunya Estat, La Fàbrica, Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua, la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes, Sobirania i Justícia i Sobirania i Progrés.

Comparteix aquesta informació