L’AMI supera els 600 municipis adherits, prop del 64% dels ajuntaments de Catalunya

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha arribat avui als 602 municipis adherits amb les incorporacions de l’Armentera, a l’Alt Empordà; Sant Martí de Tous, a l’Anoia; Santa Maria de Merlès, al Berguedà; Pira, a la Conca de Barberà; i Capçanes, al Priorat. Això vol dir el 63,57% de municipis, a on hi viu el 34% de la població, a favor de tenir un estat propi per Catalunya. Sense encara un any de vida, la projecció de l’AMI continua en augment i s’ha convertit en el referent municipalista de l’independentisme.

L’AMI es planteja el repte d’aglutinar ajuntaments i altres institucions locals que apleguin el 60% de la població del país per tirar endavant un referèndum que mostri la voluntat dels catalans d’obtenir la independència, tal i com ho va expressar el president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, a l’Assemblea General celebrada a Girona el 7 de juliol passat. La tercera Assemblea General de l’AMI se celebrarà a Vilanova i la Geltrú el proper 14 de desembre, tot coincidint amb el seu primer aniversari.

Hores d’ara, hi ha tres comarques (Osona, el Pla de l’Estany i el Ripollès) amb el 100% de les seves institucions locals adherides a l’AMI. A 27 comarques més, s’ha superat el 50% d’ajuntaments membres. I és simptomàtic el comportament de les comarques gironines, amb una majoria clara de consistoris sobiranistes: l’Alt Empordà (57%), el Baix Empordà (53%), la Garrotxa (86%), el Gironès (93%), el Pla de l’Estany (100%), el Ripollès (100%), la Selva (81%), la meitat oriental de la Cerdanya (76%) i els tres municipis d’Osona (100%).  Només dues comarques no tenen cap adherit a l’AMI: el Barcelonès i la Val d’Aran.

Comparteix aquesta informació