El Casal Pere III-Ateneu de Balaguer premia a Municipis per la Independència

L'alcalde de Montblanc i vicepresident de l'AMI, Josep Andreu, recull el guardó (foto de Rosa M. Sauret)

Aquest 8 de setembre al vespre, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha rebut el Premi Manuel Gonzàlez Alba de mans del Casal Pere III-Ateneu de Balaguer en reconeixement a la tasca que està portant a terme en pro de la llibertat nacional del país, tot aglutinant els ajuntaments catalans que es declaren independentistes i difonent els avantatges de l’Estat propi. L’acte va tenir lloc al restaurant del Santuari del Sant Crist de Balaguer. El president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va delegar la recollida del guardó a l’alcalde de Montblanc i vicepresident de l’AMI, Josep Andreu. En el mateix acte també es va atorgar el Premi Moragues-Basset al periodista Miquel Calçada, també reconegut pel seu compromís en defensa de la cultura i la nació catalanes.

Andreu amb membres del jurat i el Casal Pere III

En els darrers anys, el Casal Pere III-Ateneu de Balaguer ha atorgat aquests guardons a, entre altres, la Comissió de la Dignitat, Acció Cultural del País Valencià, el grup musical Brams, Balaguer Decideix, Lluís Maria Xirinachs o Josep Pàmies.

Aquest dilluns, 10 de setembre, l’AMI també rebrà el premi Estel,  concedit per les entitats culturals, socials, esportives i polítiques de Bellpuig (l’Urgell) pel seu compromís per l’assoliment de les llibertats de Catalunya. L’acte tindrà lloc a les 12 hores al Parc de Bellpuig.

Comparteix aquesta informació