Òmnium Cultural es compromet a col·laborar amb l’AMI

Vila d'Abadal i Casals, al centre de la foto, aquest matí a Òmnium Cultural

Òmnium Cultural col·laborarà des del seu àmbit d’actuació perquè l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) assoleixi un dels seus principals objectius: aconseguir més del 60% de població adherida per convocar un referèndum per la independència. La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, li ha transmès la seva voluntat de cooperació a Josep M. Vila d’Abadal a la reunió que ha tingut lloc aquest matí a la seu d’Òmnium.

Vila d’Abadal ha explicat que es tractava de la primera reunió oficial amb Òmnium Cultural, tot i que ja s’han trobat en diverses ocasions, per parlar del seu projecte en comú. “Volem col·laborar per la mateixa causa, ambdues entitats volem aconseguir el suport necessari per fer una consulta popular que reflecteixi la voluntat dels catalans d’assolir la independència. Ho farem junts però no barrejats.” El president de l’AMI i alcalde de Vic també ha declarat que “Òmnium pot ajudar-nos a aconseguir més adhesions i assolir un dels nostres objectius: arribar al 60% de població adherida”. Ambdues entitats es reuniran de forma periòdica.

En relació a l’aniversari del 10-J, que avui fa dos anys, Vila d’Abadal ha valorat que “aquella manifestació va servir per fer sorgir moltes entitats i persones individuals que treballen per la independència de Catalunya”.

A la trobada també hi ha assistit Oleguer Serra, director d’Òmnium, Jordi Bosch i Llorenç Maristany, membres de la junta directiva de l’entitat, i Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer i vicepresident de l’AMI.

Comparteix aquesta informació