501 ajuntaments catalans ja s’han adherit a l’Associació de Municipis per la Independència

Ginestar (Ribera d’Ebre) i Senan (Conca de Barberà) han estat els pobles que han sumat 501 municipis catalans adherits a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). S’arriba, doncs, al 53% de municipis catalans adherits, que suposa aproximadament el 33% de població a favor de convocar del referèndum per la independència.

El principal repte de l’AMI és aglutinar el 60% de la població de Catalunya per tirar endavant el referèndum que mostrarà la voluntat dels catalans d’assolir la independència. Aquest és el compromís adquirit pel seu president i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, que a l’Assemblea General de l’entitat celebrada a Girona el passat 7 de juliol, va insistir: “Tenim pressa, però volem tenir tot el país darrera. Volem ser una força central”.

Hores d’ara comarques com el Pla de l’Estany tenen el 100% dels seus municipis adherits; Osona, el 96%; el Ripollès, el 89% i la Noguera, el 87%. A més dels 501 municipis, l’AMI compta amb el suport de 24 consells comarcals, 3 entitats municipals descentralitzades (EMD), la Diputació de Lleida i el Consorci del Ripollès.

Comparteix aquesta informació