L’AMI a la premsa

Referències publicades als mitjans de comunicació sobre l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

01/10/2013_ UdalHITZA
Reunión en Pasaia
(…) Udalbiltza le reafirmó a la AMI que defiende el derecho a decidir de Cataluña. (…)

28/05/2013_ Som Garrigues
Altre cop els ajuntaments ens marcaran el camí
(…) Aquestes accions que són senzilles i gestuals faran un salt qualitatiu. M’estic referint al fet d’ingressar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya. Ja estem parlant de les coses de menjar. (…)

26/05/2013_ Osona.com
Seva vota «sí» a la sobirania fiscal
L’Ajuntament de Seva deixarà de pagar els impostos de l’IVA i l’IRPF a l’Estat espanyol, com s’ha fet fins ara, i els ingressarà a l’Agència Tributària de Catalunya. Aquesta ha estat la decisió de la població que ho ha votat aquest diumenge en referèndum. (…)

24/05/2013_ Tot Sant Cugat
Conesa: “El municipalisme ha de ser el motor cap a la independència”
(…) Sabadell ha estat la ciutat que ha acollit l’acte unitari a favor del dret a decidir que ha organitzat l’ANC on l’alcaldessa i membre de la Directiva de l’AMI, Mercè Conesa, ha fet un clam al municipalisme.  (…)

23/05/2013_ El Punt Avui
El sobiranisme fa pinya en un acte multitudinari a Sabadell
(…) Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, i representant ahir de l’AMI, va reivindicar que el moviment ha d’empéner “de baix cap dalt”, i confiava que aviat s’hi sumaran grans ciutats. (…)

23/05/2013_ El País
‘Ciu, ERC e Iniciativa piden al PP que suprima la Delegación del Gobierno’
(…) La polémica se vivió también en el Congreso donde el diputado de CiU, Jordi Xuclà, deploró la “insoportable banalización del nazismo” y pidió al ministro del Interior, Jorge Fernández Díaz que destituya a De Luna. (…)

23/05/2013_ Cugat.cat
L’ANC organitza un acte de reafirmació nacional amb l’assistència de Conesa
L’ANC organitza una trobada de reafirmació nacional a Sabadell amb el nom ’2014. Fem-ho possible’. L’acte comptarà amb l’alcaldessa i membre de la directiva de l’AMI, Mercè Conesa, així com Carme Forcadell i Muriel Casals. (…)

22/05/2013_ El Punt Avui
C’s denunciarà a Hisenda els municipis que només paguen els seus impostos a Catalunya
(…) El diputat Jordi Cañas ha acusat el govern de facilitar que els municipis paguin els seus tributs a la hisenda catalana: “Això en una democràcia seriosa és un cop d’Estat encobert”, ha advertit. (…)

21/05/2013_ Vilaweb
Seva farà una consulta per decidir on paga els impostos
(…) Seva, que el passat mes de setembre es va proclamar territori català lliure i sobirà i és membre de l’AMI, és governat per Unió Municipal, la CUP i Independents per Seva. (…)

20/05/2013_ El Punt Avui
“Catalunya ja era fins al 1714 un subjecte propi internacional”
Entrevista a Albert Royo, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat)

20/05/2013_ El 9 Nou d’Osona i el Ripollès
Misteriosa desaparició de la bandera espanyola d’Olost
La bandera espanyola que l’Ajuntament d’Olost havia fet penjar al pal de la façana de la casa consistorial per complir amb els requeriments del Govern espanyol ha desparegut. La nit de dijous a divendres algú la va despenjar. (…)

19/05/2013_ Regió 7
Igualada fa la primera estelada humana
(…) La gran majoria de persones eren de la capital de l’Anoia, i unes 200 van venir d’altres parts del país. Fins ara, s’havien fet estelades de tela o amb espelmes; l’originalitat de l’estelada d’ahir era que estava feta per persones (…)

19/05/2013_ El Punt Avui
“Espanya sense Catalunya no és viable, i al revés és discutible”
Entrevista a Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat

17/05/2013_ Vilaweb
“L’incompliment de la llei de banderes pot portar a la inhabilitació i a una multa diària de 150 euros”
Entrevista a Josep Gascon, advocat assessor de l’AMI

17/05/2013_ El 9 Nou d’Osona i el Ripollès
L’alcalde de Vic diu que el procés sobiranista Catalunya l’haurà de fer sola
En una entrevista a La Xarxa, Josep Maria Vila d’Abadal va dir que Europa no ajudarà Catalunya i va advocar per la declaració unilateral d’independència. (…)

16/05/2013_ El Ripolles.info
La sobirania fiscal s’estén com una taca d’oli al Ripollès
(…) Amb Vallfogona i Molló ja són cinc els municipis del Ripollès que han acordat fer efectiu aquest pas simbòlic, tres governats per CiU i dos per ERC. També ho han fet Ripoll, mentre que Campdevànol i Pardines ho faran en el segon trimestre. (…)

16/05/2013_ El Punt Avui
Recollides ja cent mil signatures per l’autodeterminació
(…) Per ampliar la seva difusió, la ICEC té el suport dels més de 600 ajuntaments adscrits a l’AMI, que s’han ofert a fer de corretja de transmissió dels sobres amb les signatures que ara es començaran a recollir físicament. (…)

15/05/2013_ El 7manari Digital
Santpedor, primer municpi del Bages en fer efectiu el pagament d’impostos a l’Agència Tributària Catalana
(…) A partir d’ara, el procediment consistirà en domiciliar el pagament al compte de l’Agència Tributària de Catalunya en forma de dipòsit amb la quantitat d’impostos tributada, diners que, fins el dia 20 de cada mes, romandran a Catalunya. (…)

15/05/2013_ El Punt Avui
Canal Català inicia un espai independentista
(…) A més del repàs a l’actualitat, el programa tindrà altres seccions fixes, com ara un reportatge sobre un municipi de l’AMI –el primer dia és Balaguer– o una conversa al plató amb un periodista sobre el procés. (…)

14/05/2013_ Ara
Mas: “El dret a decidir no és d’una ideologia o una altra, és transversal”
(…) Mas ho ha afirmat en la seva intervenció a la gala del Català de l’Any 2012, en què ha reiterat que tant l’ANC com Òmnium Cultural i l’AMI recorden que “el que vol el país és decidir lliurement el seu futur”. (…)

10/05/2013_ La Veu de l’Ebre
La justícia obre l’aval a les declaracions sobiranistes d’una vintena de municipis
Un jutjat de Tarragona ha avalat la declaració sobiranista de l’Ajuntament d’Alcanar, un dels 17 municipis ebrencs que han aprovat mocions de suport a la declaració de sobirania del poble de Catalunya o s’han declarat territori català lliure. (…)

10/05/2013_ Tribuna Maresme
L’exercici de la sobirania fiscal
(…) Volem apoderar la Generalitat tot aconseguint que una part important dels tributs que generem i paguem els catalans i catalanes passin per l’ATC. Qui té els diners té el poder i volem transferir aquest poder a les mans de la Generalitat. (…)

09/05/2013_ Diari de Tarragona
Llorenç pagarà els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya
(…) El consistori va aprovar per unanimitat (9 de CiU i un d’ERC) una moció que promou l’AMI, de la qual l’Ajuntament de Llorenç en forma part. La moció reclama la sobirania fiscal de Catalunya. (…)

08/05/2013_ Aguaita.cat
El jutge rebutja el recurs de la subdelegada del Govern contra de la declaració d’Alcanar com a territori lliure i sobirà
(…) L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcanar ha manifestat la seua satisfacció i han explicat que la denúncia “no tenia cap sentit, i així mateix s’exposa en el comunicat que ens ha fet arribar el Jutjat”. (…)

07/05/2013_ El Temps
“Si Barcelona no és fiscalment sobirana és perquè Xavier Trias no vol”
Entrevista a Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic i president de l’AMI

07/05/2013_ El Temps
Ajuntaments, claus de la caixa
(…) Segons el sistema de finançament autonòmic vigent haurien de poder gestionar íntegrament el 50% dels impostos de l’IRPF i l’IVA, però això ja és impossible perquè l’últim increment es destinen íntegrament al “tram estatal”. (…)

07/05/2013_ La Vanguardia
L’Ajuntament de Vic exercirà la sobirania fiscal a partir del mes de juliol
(…) L’alcalde de la ciutat, Josep M. Vila d’Abadal, ha assenyalat que l’aprovació de la moció és un pas “necessari” per aconseguir la independència. Ha destacat que cal seguir els passos que marqui el Govern i la pròpia Agència Tributària de Catalunya. (…)

07/05/2013_ El Temps
La força cívica
(…) També alguns ajuntaments del país han fet el primer pas en una acció de “justícia fiscal”. Aquests consistoris, amb el suport de l’AMI, han començat a ingressar els seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya. (…)

06/05/2013_ Gironainfo.cat
Estelada d’espelmes per la independència, a Sant Pere de Rodes
(…) L’ANC de l’Alt Empordà, amb la col·laboració de l’AMI, l’Ajuntament del Port de la Selva i el Museu d’Història de Catalunya, organitza l’esdeveniment unint-se així a municipis com Reus o Tàrrega. (…)

04/05/2013_ El Punt Avui
Malestar a l’AMI perquè l’han exclòs de la cimera
El fet que el president d ela Generalitat, Artur Mas, hagi decidit no convidar a la cimera sobre el dret a decidir entitats que treballen pel referèndum d’autodeterminació de Catalunya ha causat un cert malestar a l’AMI. (…)

03/05/2013_ Segre 
Es prepara l’estelada més gran del món
(…) Tàrrega va ser el primer consistori de Lleida que es va adherir a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i forma part dels ens locals denunciats per no haver hissat la bandera espanyola. (…)

02/05/2013_ El Punt Avui
Fracassa un nou intent perquè Barcelona ingressi a l’AMI
(…) L’últim intent del grup d’Unitat per Barcelona (ERC i Democràcia Catalana) de forçar l’ingrés a l’entitat a través d’una fórmula inèdita de participació ciutadana ha acabat embarrancant. (…)

26/04/2013_ Segre
Urgell, Pla i Segrià hissen la bandera espanyola davant de l’amenaça de multes i inhabilitació
(…) La desobediència en aquest cas podria significar sancions econòmiques personals i la inhabilitació per un període de fins a dos anys. Es tracta de resolucions del jutjat contenciós administratiu número 1 de Lleida. (…)

26/04/2013_ La Torre del Palau
Gabancho porta la independència a Ca n’Anglada
(…) És la primera vegada en 300 anys que es donen tres factors: un gran moviment social liderat per l’ANC, un moviment polític institucional independent que és l’AMI i un lideratge polític (govern i oposició majoritària al Parlament). (…)

26/04/2013_ La Vanguardia
Llanos de Luna: “Es importante que haya pijos y ricos, son los que gastan”
(…) Entrevistada por el programa 8 al dia en el Real Club de Tenis de Barcelona durante la celebración del Trofeo Conde de Godó, Llanos de Luna aclaró que ella no se considera pija, sino “una persona trabajadora” (…)

26/04/2013_ ACN
Institucions lleidatanes pengen la bandera espanyola per “imperatiu legal”
(…)  El president del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha explicat que han decidit penjar-la per no haver de gastar diners amb “multes absurdes” i tampoc “suicidar-nos políticament perquè ens inhabilitin”. (…)

26/04/2013_ Vilaweb
Balaguer demana al príncep Felipe que renunciï el títol de senyor de la ciutat
(…) Si no hi renuncia, la moció demana al Borbó que no el faci servir en els actes en què participa. La proposta es va aprovar amb el vot favorable dels dos regidors d’ERC, el d’ICV i els set de CiU. El PSC s’hi va abstenir i l’únic regidor del PP s’hi va oposar. (…)

24/04/2013_ ACN
La Paeria de Cervera estudia pagar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya
La Paeria de Cervera està valorant la possibilitat d’adherir-se a la iniciativa de l’AMI i a la crida del mateix president, Artur Mas, de pagar els impostos a l’Estat a través de l’Agència Tributària de Catalunya. (…)

23/04/2013_ Fet a Sant Feliu.cat
L’ANC engega la recollida de firmes perquè Sant Feliu s’adhereixi a l’AMI
(…) La campanya compta amb el suport dels partits santfeliuencs CiU, ERC i SI, de l’entitat Òmnium del Baix Llobregat i de ciutadans a títol individual. Durant el dia de Sant Jordi, l’entitat estarà recollint signatures a la Plaça de la Vila. (…)

21/04/2013_ ABC.es
‘Los pueblos catalanes rebeldes con Hacienda son los que más deben’
(…) Así, en el «top ten» de los municipios más endeudados de Cataluña figuran siete ayuntamientos suscritos a la AMI, encabezados por Capolat (Barcelona),  con una deuda viva de 567.350 euros y cuyo endeudamiento por habitante es de 6.303 euros. (…)

20/04/2013_ El Mundo
‘Un paso hacia la hacienda catalana’
(…) La AMI, una entidad que agrupa a 701 ayuntamientos -casi todos de pequeñas localidades y dominados por CiU o ERC-, ya aprobó hace unos días pedir que se deposite el IVA i el IRPF en esa agencia catalana. (…)

19/04/2013_ Marfanta.com
El recurs de l’Estat a la declaració independentista d’Amposta va ser presentat fora de de temps
El jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha decidit no admetre el recurs presentat per l’advocat de l’Estat en contra de la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament d’Amposta a favor de la consulta per la independència de Catalunya. (…)

19/04/2013_ Vilaweb
El govern convida a pagar els impostos a la Generalitat per bastir la hisenda pròpia
(…) D’acord amb el plantejament exposat avui per Francesc Homs, l’AMI vol que tots els ajuntaments adherits prenguin acords en favor de la sobirania fiscal. D’aquesta manera, passarien a ingressar l’IVA i l’IRPF a la hisenda catalana. (…)

19/04/2013_ La Razón
‘Once municipios se declaran insumisos fiscales y pagan a la Hacienda catalana’
Todo empezó con el desafío de un matrimonio propietario de un restaurante en Siurana (Tarragona). Luego se apuntó el Ayuntamiento de Gallifa y ahora ya son una decena de municipios los que se declaran insumisos fiscales. (…)

19/04/2013_ El Punt Avui
Els diners es queden a casa
(…) L’objectiu de tots ells era clar: que els diners que paguen els catalans es quedin a Catalunya, i per això l’advocat Daniel Laspra va menar la pressa a la Generalitat perquè posi en servei el mecanisme per bastir de garantia aquesta acció. (…)

19/04/2013_ El Mundo
‘Se intensifica la insumisión fiscal entre los ayuntamientos’
Nueva hornada de ayuntamientos catalanes que se niegan a pagar los impuestos a Madrid. La simbólica insumisión fiscal (…) va calando poco a poco entre los ayuntamientos de signo nacionalista. (…)

19/04/2013_ El 9 Nou del Vallès Oriental
Llinars ingressa els primers 82.000 euros de l’IRPF a l’Agència Catalana
(…) Aquest dijous l’alcalde Martí Pujol (ERC) va entregar personalment la documentació a les oficines del carrer Fontanella, a Barcelona, conjuntament amb els alcaldes o representants d’Arenys de Munt, Premià de Mar, Alella i Gallifa. (…)

19/04/2013_ El 9 Nou d’Osona i el Ripollès
Ripoll ja ha ingressat els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya
El regidor d’Hisenda, Josep M. Creixans, va dir que havia estat un acte “emotiu” i va defensar la seva legalitat, animant els pobles del Ripollès a unir-se a la iniciativa. Campdevànol i Pardines tenen previst fer l’ingrés a partir de juny. (…)

19/04/2013_ Diari de Tarragona
Marçà ingressa l’IRPF del primer trimestre a la Hisenda catalana
L’alcalde de Marçà, Josep Maria Piqué, va pagar ahir els impostos de l’Ajuntament a la seu de Tarragona de l’Agència Tributària de Catalunya en comptes de fer-ho a l’Hisenda espanyola. (…)

19/04/2013_ Diari de Girona
Cinc ajuntaments ingressen per primer cop els impostos a l’Agència Catalana
Els ajuntaments de Sant Jaume de Llierca, Ripoll, Campdevànol, Viladamat i Sant Julià del Llor i Bonmatí van decidir deixar de pagar els impostos a l’Agència Tributària espanyola i, per primera vegada, fer-ho a la catalana. (…)

18/04/2013_ Vilaweb
Onze municipis paguen avui els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya
(…) Els batlles d’aquests municipis, acompanyats d’autònoms i empresaris que s’han adherit a la campanya, presentaran la documentació de la liquidació de l’IVA i l’IRPF a les oficines de l’organisme tributari de la Generalitat. (…)

17/04/2013_ El Punt Avui
Mas beneeix la insubmissió fiscal dels ajuntaments
(…) Al seu entendre, representa na “oportunitat” perquè permetrà a l’administració de la Generalitat agafar experiència i disposar d’estadístiques per quan es creï una agència tributària pròpia. (…)

16/04/2013_ Olot Televisió
L’AMI aposta per una declaració unilateral d’independència si l’Estat prohibeix la consulta
L’Associació de Municipis per la Independència, l’AMI, donarà suport a una declaració unilateral d’independència si l’Estat prohibeix la consulta. Aquest pronunciament l’ha fet aquest dilluns el comitè executiu, que s’ha reunit a Olot. (…)

16/04/2013_ La Torre del Palau
Ullastrell ja llueix el cartell de Municipi per la Independència
Dilluns, l’Ajuntament d’Ullastrell va col·locar sota el cartell que dóna la benvinguda als visitants al poble el cartell que identifica Ullastrell com a membre de l’AMI, tal i com es va aprovar en ple municipal per unanimitat. (…)

16/04/2013_ Olot Televisió
L’AMI aposta per una declaració unilateral d’independència si l’Estat prohibeix la consulta
L’Associació de Municipis per la Independència, l’AMI, donarà suport a una declaració unilateral d’independència si l’Estat prohibeix la consulta. Aquest pronunciament l’ha fet aquest dilluns el comitè executiu, que s’ha reunit a Olot. (…)

15/04/2013_ Vilaweb
Crida de l’AMI als ajuntaments a pagar els impostos a Catalunya
Així, passarien a ingressar l’IVA i l’IRPF a la hisenda catalana, malgrat que finalment els diners són enviats a Madrid. D’aquesta manera, amb tot, Catalunya tindria una idea sobre el volum de diners que genera. (…)

15/04/2013_ El Punt Avui
Vila d’Abadal porta la revolta fiscal a l’AMI
Reunió important la que aquest matí celebra l’AMI a Olot amb un punt a l’ordre del dia en què es proposa que els 650 municipis adherits exerceixin de manera conjunta la insubmissió fiscal. (…)

13/04/2013_ El Punt Avui
Vila d’Abadal aposta per eleccions plebiscitàries
El president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, preveu per a l’any vinent la declaració unilateral d’independència de Catalunya i unes eleccions plebiscitàries. Ho va afirmar en el marc d’una conferència que va fer a Sant Feliu de Pallerols. (…)

12/04/2013_ El Singular Digital
Més de 130.000 catalans demanen empara a la UE perquè Espanya accepti la consulta
(…) Els signants de la petició, iniciada per la barcelonina Victòria Gonzàlez, signen una carta dirigida al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, a la qual li recorden alguns precedents, com la manifestació de l’11 de setembre. (…)

12/04/2013_ 3/24
Viver i Pi-Sunyer considera més constitucional la consulta de Catalunya que la manera com Andalusia va obtenir l’autonomia
(…) Viver i Pi-Sunyer ha recordat que aleshores no es van complir totes les condicions legals, perquè la província d’Almeria va votar-hi en contra. Però malgrat tot, l’estatut va tirar endavant i es va convertir en comunitat històrica. (…)

11/04/2013_ La Vanguardia
‘La instalación de una gran bandera española de la Policía Nacional sorprende a los barceloneses’
Los vecinos de la calle Guipúzcoa de Barcelona se han encontrado esta semana con una sorpresa en la calle: una bandera española de enormes dimensiones que ondea frente al nuevo complejo de la Policía Nacional en La Verneda. (…)

10/04/2013_ El País
‘Defensa elude sancionar al general que justificó un golpe de Estado’
(…) El pasado 6 de febrero, en una intervención pública ante un centenar de personas —la mayoría militares— en el Gran Casino de Madrid, el general justificó una intervención del Ejército para frenar la independencia de Cataluña. (…)

07/04/2013_ El Portal Nou
Més de 200 persones a l’acte per fer Alcover municipi per la independència
Els organitzadors han recordat que la recollida de signatures continues i per això han recordat que per aconseguir l’adhesió de la població als municipis per la independència “us necessitem a tots, a tots els alcoverencs que volen que Catalunya sigui un nou estat”. (…)

05/04/2013_ Interviu
‘Diez millones contra la independencia’
“Horizonte Después”. Así bautizó el Centro Nacional de Inteligencia su plan para luchar contra el viaje del presidente de Cataluña, Artur Mas, hacia la ruptura con España. El informe, de más de quinientas páginas, propone gastar diez millones de euros. (…)

05/04/2013_ ReusDiari.cat
A Reus, altre cop “no”
Un empat a 13 vots entre el «sí» i el «no» ha deixat sense efecte, altre cop, la moció que proposava l’entrada de Reus a l’AMI. Es necessitava una majoria absoluta (14 vots), però els vots de CiU (10), Ara Reus (2) i la CUP (1) no han servit per a arribar-hi. (…)

05/04/2013_ El Singular Digital
Hisenda no perseguirà els ajuntaments sobiranistes fiscals
El delegat d’Hisenda a Catalunya, Gonzalo García de Castro, ha assegurat avui en una entrevista a La Xarxa que no perseguirà els ajuntaments que exerceixin la sobirania fiscal mentre al final l’Estat rebi els diners. (…)

05/04/2013_ Vilaweb
Insubmissió fiscal: comença el tancament de caixes?
Pressionar el govern perquè, quan hi hagi prou insubmisos fiscals, es planti. Aquest és el propòsit de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que criden a la insubmissió fiscal. (…)

03/04/2013_ Directe.cat
Vilassar de Dalt recorre el contenciós de l’Estat per l’afer de la bandera espanyola
L’Ajuntament de Vilassar de Dalt (Maresme) i el govern de l’estat espanyol continuen la seva picabaralla en relació a la necessitat o no de fer onejar la bandera espanyola al balcó de l’edifici consistorial. (…)

03/04/2013_ Diari de Tarragona
Més de 60 entitats volen que Reus s’uneixi als municipis per la independència
(…) Segons van explicar ahir des d’Òmnium Baix Camp, el text de la moció “també es va fer arribar als partits que s’havien compromés, després de múltiples i discretes converses, a votar-la afirmativament (CiU, Ara Reus i CUP). (…)

31/03/2013_ El Singular Digital
Els municipis, contra la delegació del govern espanyol
(…) Buch, que també és l’alcalde de Premià de Mar, creu que el càrrec que actualment ocupa María de los Llanos de Luna el podria assumir perfectament el president de la Generalitat o algun alcalde de Catalunya. (…)

31/03/2013_ El País
‘La guerra de las banderitas’
(…) La cifra de 35 denuncias interpuestas corresponde a la contabilidad que ha hecho la AMI, pero podrían ser más. La razón es que ni la Delegación del gobierno informa de las denuncias que presenta (…)

28/03/2013_ El Punt Avui
Sobiranisme i govern
Cal que la societat civil i les seves institucions d’acció com l’ANC, l’AMI, Òmnium i desenes i desenes d’altres entitats, no lliguin el seu futur ni el futur del sobiranisme a l’acció política de l’executiu i el seu president.  (…)

27/03/2013_ Directe.cat
Llanos de Luna, fot el camp
Girona s’ha convertit en la primera ciutat que declara la delegada de l’Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna, persona ‘non grata’. Ho ha fet possible una moció presentada per la CUP durant un ple extraordinari.  (…)

26/03/2013_ El Singular Digital
Trenta-dues comarques amb majoria d’ajuntaments independentistes
(…) A part dels municipis, l’AMI també aplega 28 consells comarcals, quatre Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), les Diputacions de Girona i Lleida i el Consorci del Ripollès. (…)

26/03/2013_ Ràdio Girona
L’Estat amenaça l’alcalde de Banyoles per l’afer de la bandera espanyola
(…) L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha assegurat que no és cap acte de rebel·lia i que a la façana no hi ha cap bandera, ni l’espanyola ni la catalana. Ha tornat a explicar que s’estan fent unes obres. (…)

22/03/2013_ Nació Digital
El jutjat frena Llanos de Luna
Arxivats els recursos de la delegada contra les declaracions de “territori català lliure i sobirà” dels ajuntaments de Prades i l’Aldea. Aquesta és la primera ensopegada de la delegada del Govern, que recorrerà la desestimació davant del TSJC. (…)

21/03/2013_ Europa Press
Alcaldes de Lleida demanen empara al Parlament davant de la “persecució” de Llanos de Luna
(…) En concret, el manifest lamenta les mesures impulsades per De Luna contra els municipis que incompleixen la Llei de Banderes i contra algunes mocions “en defensa de la sobirania de Catalunya” aprovades en diversos ajuntaments. (…)

21/03/2013_ El Punt Avui
La independència no es ven
(…) Ras i curt: el camí iniciat ara fa més d’un any per la majoria de municipis catalans per convocar un referèndum és imparable. (…) El país no ha iniciat aquesta mobilització per un percentatge econòmic més. La puta i la Ramoneta ja són història.

21/03/2013_ Ara
El Col·lectiu Wilson, indignat contra “la campanya de la por”
(…) “Vam crear-lo com a reacció d’indignació davant moltes de les afirmacions que s’han fet sobre les conseqüències de l’estat propi”, va explicar Jordi Galí, prestigiós economista de la UPF que ha sonat com a candidat al premi Nobel. (…)

19/03/2013_ El Singular Digital
Aquesta vegada sí: la Diputació de Girona s’adhereix als municipis independentistes
(…) El portaveu de CiU a la Diputació, Albert Piñeira, ha defensat el vot positiu dels diputats nacionalistes pel “convenciment d’estar al costat del posicionament de la majoria dels pobles gironins”.

19/03/2013_ Diari de Girona
La Diputació s’adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència
(…) La moció l’han presentat conjuntament CiU i ERC i només ha rebut les abstencions dels sis diputats socialistes. Des del PSC, Pia Bosch ha refermat que el seu grup es manté en l’abstenció perquè  no s’oposen al debat que proposa l’AMI sobre el futur de Catalunya. (…)

18/03/2013_ El Punt Avui
Acord a la Diputació per adherir-se finalment a l’AMI
(…) La moció, que es discutirà al ple d’avui a la tarda, tindria -en principi- els vots favorables dels diputats de CiU (15) i ERC (5). Fins i tot si Unió (4) no hi jugués, amb els vots de CDC (11) i ERC ja sumen la majoria absoluta. (…)

19/03/2013_ El Punt Avui
Cent cinquanta-cinc ajuntaments fan seva la declaració sobiranista
(…) A banda, han fet el mateix nou consells comarcals, tres diputacipons i dues entitats municipals descentralitzades. Segons l’AMI, el total d’ajuntaments representen més de 3,2 milions de Catalunya. (…)

18/03/2013_ Europa Press
155 ajuntaments ja han aprovat la declaració de sobirania del Parlament
(…) Els consistoris que han avalat el text representen 3,2 milions d’habitants, i el president de l’AMI ha destacat que aquestes xifres demostren que “cada dia hi ha més municipis que mostren la seva voluntat de participar en el procés de sobirania de Catalunya”.(…)

18/03/2013_ El Punt Avui
Socialistes per la independència
(…) L’AMI és una entitat que actualment formen 701 ajuntaments, consells comarcals i diputacions catalanes. D’aquests consistoris, una setantena estan dirigits per alcaldes socialistes. (…)

16/03/2013_ Regió 7
La gran majoria, el “mentrestant”, i l’Alícia
(…) Fa poc va venir a Santpedor una periodista suïssa que volia parlar de l’AMI, i vam comentar que allà fan referèndums per tot i en qualsevol àmbit: local, cantonal o confederal. (…)

15/03/2013_ El Punt Avui
El Parlament reclama la destitució de De Luna per hostilitat amb Catalunya
(…) El Ple del Parlament va aprovar ahir una moció d’ERC que demana el cap de la delegada “per la seva actitud hostil i la falta de respecte envers les institucions catalanes”. És a dir, que l’Estat la destitueixi del càrrec. (…)

12/03/2013_ BTV Notícies
Portabella retira la proposta d’adherir Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència
(…) Portabella ha dit que els vots contraris del PSC i del PP a aquesta proposta sumen 20 regidors i que no s’havia assegurat que els 21 restants hi votarien a favor. La coalició només tenia segurs els seus dos regidors i els de CDC . (…)

12/03/2013_ El Punt Avui
Portabella renuncia a proposar l’ingrés de Barcelona a l’AMI
(…) Un gest de pragmatisme amb el qual la coalició independentista pretén evitar una derrota que hauria pogut tenir lectures i interpretacions perverses per al procés sobiranista. (…)

11/03/2013_ El Singular Digital
ICV impedeix l’adhesió de Barcelona als municipis independentistes
(…) Fets els números, el resultat de la proposta seria negatiu. Per aquest motiu, el cap d’ERC, Jordi Portabella, i el DC, Joan Laporta, es plantegen no portar-la al ple del 15 de març, que és quan s’havia de discutir la qüestió. (…)

11/03/2013_ El Punt Avui
L’adhesió de Barcelona a l’AMI queda en suspens
(…) Des de l’AMI mateix s’entén que un pronunciament explícit de la institució contrari a l’ingrés a l’entitat seria dolorós. Per contra, hi ha veus que propugnen tota iniciativa que doni visibilitat al debat sobiranista. (…)

11/03/2013_ El 9 Nou d’Osona i el Ripollès
CDC d’Osona insta els seus caps de llista a presentar la moció de la sobirania fiscal
(…) Aquesta moció, que dilluns passat va aprovar el ple de Vic, demana que els ajuntaments ingressin els pagaments de l’IRPF i de l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya i no a l’Agència Tributària espanyola com fins ara. (…)

09/03/2013_ El Punt Avui
Els alcaldes fan bandera
L’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas (CiU), que també és vicepresident de l’AMI, ha optat per posar-se al davant i fer una crida a la unitat dels ajuntaments gironins per frenar l’onada espanyolista contra institucions locals del país (…)

09/03/2013_ Diari de Terrassa
‘Un debate analiza los caminos para llegar a la independencia’
(…) El vicepresidente de la AMI defendió que la independencia “es la única salida para tener un país justo” y dijo que desde la asociación que representa “nos corresponde estar atentos a lo que hacen nuestros políticos”. (…)

09/03/2013_ Diari de Girona
L’Estat denuncia la Vall d’en Bas per la insubmissió fiscal
(…) La Delegació del Govern ha presentat un recurs al Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Girona contra l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. El motiu és una moció de suport a la insubmissió fiscal proposada pel Moviment Diem Prou. (…)

08/03/2013_ El Periódico
En clau de campanya
(…) Els promotors de la iniciativa van posar ahir un èmfasi especial en el fet que la iniciativa, si bé neix amb una òbvia “mirada sobiranista”, donat el caràcter de qui la sustenta, “fuig de la propaganda i del pamflet”. (…)

08/03/2013_ Ara
Entitats sobiranistes s’uneixen per explicar les claus de l’estat propi
(…) Entre elles destaquen l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), juntament amb la Plataforma Pro Seleccions Catalanes i el Cercle Català de Negocis (CCN). (…)

08/03/2013_ Vilaweb
Les deu preguntes que desvetllen més interès de l’argumentari sobre la independència
(…) La web d’ElClauer.cat és oberta a les aportacions i als suggeriments, i incorporarà nous continguts. També serà una eina que s’estendrà a les xarxes socials (Twitter i Facebook) i que farà difusió dels continguts amb materials audiovisuals d’una manera sistemàtica. (…)

07/03/2013_ La Torre del Palau
L’independentisme marca múscul
Els camins per arribar a la independència poden ser molts, i alguns desconeguts, però només hi ha d’haver un objectiu, la llibertat, per viure en un país millor, més democràtic i més just socialment i econòmicament. (…)

06/03/2013_ El Punt Avui
El consistori d’Alcanó retira d’un carrer la placa amb el nom del rei
Alcanó és un dels 140 municipis (més de la meitat de la província) que s’han adherit a l’AMI. S’hi sumen la Diputació i els consells de les Garrigues, la Noguera, el Pla, la Segarra, el Solsonès i la Cerdanya. (…)

05/03/2013_ Nació Digital
El Govern «entén i respecta» la sobirania fiscal impulsada per Vic
(…) El conseller ha mostrat certa complicitat amb la mesura. (…) Tot i això, ha volgut deixar clar que els diners que arribin a l’Agència Tributària Catalana hauran de ser transferits igualment a l’òrgan de Gestió Tributaria espanyola. (…)

05/03/2013_ El Punt Avui
L’Estat desisteix del contenciós contra Corbera per un acord inexistent
Resultat previsible. La denúncia que la delegació de l’Estat a Catalunya va presentar contra l’Ajuntament de Corbera de Llobregat per declarar-se territori lliure i sobirà, tot i que el ple no ho havia acordat, ha quedat en un no-res. (…)

05/03/2013_ La Vanguardia
‘Barcelona, por ahora, no será independentista’
Una de las consecuencias del pacto entre CiU y PP en Barcelona será que la adhesión de la capital catalana a la AMI queda postergada. Las gestiones de Vila d’ Abadal y Carme Forcadell no van a servir de mucho. (…)

05/03/2013_ El Punt Avui
Vic aposta per la via de la sobirania fiscal
(…) Es va consensuar una moció en què s’aposta per la via de la sobirania fiscal, coordinant-se amb la Generalitat. La proposta era la mateixa que fa uns dies es va promoure des de l’AMI, però un dels principals interrogants que es van plantejar ahir va ser si és legal. (…)

04/03/2013_ Nació Digital
Vic és la primera capital de comarca que aprova exercir la sobirania fiscal
L’Ajuntament de Vic ha aprovat aquest dilluns una moció on es demana a l’alcalde que exerceixi la sobirania fiscal i que ordeni ingressar els pagaments de l’IRPF i l’IVA (si n’hi haguessin) a l’Agència Tributària de Catalunya. (…)

01/03/2013_ Regió 7
Els governs socialistes de 44 pobles s’han declarat independentistes
(…) Josep M. Vila d’Abadal va explicar que el projecte per assolir un estat català lliure és una proposta que genera amplis consensos i aglutina representants de diferents partits polítics. (…)

28/02/2013_ Segre
El Govern central denuncia vuit ajuntaments i consells per no hissar la bandera espanyola
(…) Ja han rebut el requeriment Agramunt, les Borges Blanques, Bellvís, Tàrrega, Torregrossa i els consells del Pla, la Segarra i l’Urgell. Altres com Mollerussa, Golmés, Juneda, Fondarella i Balaguer i els consells de les Garrigues o el Segrià també han estat denunciats (…)

28/02/2013_ El País
“La patria vale más que la democracia”
Un general en la reserva justifica una intervención militar para evitar la secesión: “La patria es anterior y más importante que la democracia. El patriotismo es un sentimiento y la Constitución no es más que una ley” (…)

27/02/2013_ Europa Press
El PSC té 75 dels seus 198 alcaldies dins l’AMI
Un total de 75 de les 198 localitats catalanes que tenen alcalde socialista formen part de l’AMI, entitat que agrupa els consistoris partidaris d’una consulta d’autodeterminació. Així, el 37,8% dels alcaldes del PSC formen part d’aquesta entitat. (…)

26/02/2013_ Media.cat
La desobediència civil no és notícia
(…) És habitual que les declaracions dels portaveus de l’AMI o les decisions de l’entitat obtinguin força ressò mediàtic. Per això sobta que la segona Assemblea General de l’AMI, celebrada a Vilanova i la Geltrú el 15 de febrer hagi passat quasi desapercebuda. (…)

25/02/2013_ El Punt Avui
De Luna denuncia ara Corbera de Llobregat per un acord de ple inexistent
(…) Fa unes setmanes va portar al jutjat a l’Ajuntament perquè no té la bandera espanyola penjada a la façana (…). Ara ha rebut un altra denúncia per un acord de ple que mai s’ha arribat a prendre (…)

24/02/2013_ Ara o mai!
Sense notícies després de l’Assemblea de l’AMI del 15 de febrer
(…) Ben poc s’ha parlat d’aquesta reunió del municipalisme independentista català als mitjans de comunicació de masses, per no dir que ha passat pràcticament desapercebuda, com si hagués estat una reunió rutinària on no s’hagués pres cap decisió rellevant. (…)

23/02/2013_ L’Econòmic
Insubmissió moral
L’assemblea general de l’AMI va aprovar per unanimitat una moció en què s’insta els ajuntaments que comencin a exercir la sobirania fiscal, per la qual passin a ingressar l’IRPF dels seus treballadors i l’IVA a l’Agència Tributària catalana (…)

21/02/2013_ La Vanguardia
‘El ‘sí’ a la independencia de Catalunya pierda apoyo pero sigue por encima del 50%’
(…) La encuesta indica que el apoyo a una eventual independencia de Catalunya pierde 2,3 puntos desde ese mes, aunque continúa por encima del 50%, de manera que el ‘sí’ cuenta con un 54,7 %, el ‘no’ con un 20,7 % y la abstención un 17 %. (…)

21/02/2013_ El País
‘El Parlament pide que comparezca De Luna por su polémica gestión’
(…) Entre otras razones, el diputado Bosch basó la comparecencia a raíz de la actitud de De Luna con los ayuntamientos y la guerra de banderas al exigirles que no retiren la insignia española. (…)

20/02/2013_ Nació Digital
Declaració d’independència sí o sí
(…) El país ja s’està movent: l’AMI ha fet una crida perquè els ajuntaments posin en marxa la sobirania fiscal  –l’ingrés dels impostos a l’Agència Tributària de Catalunya. (…)

16/02/2013_ La Mañana
‘Ros anuncia que Lleida no será un Municipi per la Independència’
“Soy partidario del derecho a decidir de los ciudadanos de Catalunya, pero Lleida no se sumará a la AMI porque creo que lo mejor par el país es un Estado federal”, aseguró ayer el alcalde de Lleida, Àngel Ros. (…)

16/02/2013_ El Punt Avui
Els alcaldes sobiranistes plantaran cara a De Luna
(…) En l’assemblea es va aprovar una iniciativa per fer una enquesta a la ciutadania sobre què votarien en un referèndum. A partir dels resultats, l’AMI podrà analitzar quin és l’escenari actual i en quins àmbits pot actuar. (…)

16/02/2013_ El 9 Esportiu
El 9 Esportiu i El Punt Avui, amb l’AMI
(…) Cada rotatiu tenia una contraportada amb un anunci de pàgina sencera de l’AMI. Durant les votacions, els participants van utilitzar les contraportades per emetre el vot, positiu o negatiu. (…)

15/02/2013_ El Periódico
Un mapa mostra els ajuntaments sobiranistes denunciats per Llanos de Luna
(…) Els motius de la denúncia van des de declarar-se “territori català lliure i sobirà”, a no penjar la bandera espanyola, de recolzar la Plataforma Diem Prou! fins al fet d’haver contractat trens per a la Diada. (…)

15/02/2013_ Nació Digital
L’AMI defensa el referèndum “encara que no el guanyem”
(…) Vila d’Abadal ha afegit que ara no toca “fer marxa enrere” i que el referèndum s’ha de fer. “Encara que no el guanyem, l’hem de fer. No s’hi val l’argument, que comencen a dir alguns, que no es pot fer si hi ha risc de derrota.” (…)

15/02/2013_ El Singular Digital
L’Associació de Municipis per la Independència contra Llanos de Luna
(…) L’AMI també s’ha mostrat contrària a la reforma de l’administració local que  ha aprovat el consell de ministres amb la voluntat d’estalviar 3.500 milions d’euros i que suposa treure competències als ajuntaments. (…)

15/02/2013_ El 3 de 8
Camí de la sobirania
En un any s’han duplicat els municipis penedesencs adherits a l’AMI. Disset pobles a l’Alt Penedès i 5 al Baix Penedès ja formen part d’aquesta entitat. (…)

14/02/2013_ El Punt Avui
Acord d’El Punt Avui amb l’AMI i l’ANC per les assemblees
(…) Els assistents hi hauran de validar diverses propostes aixecant un vot verd, un de vermell o un de blanc. L’acord amb el diari preveu que en l’edició dels dies que se celebrin les assemblees a la contraportada hi hagi un anunci de plana sencera. (…)

14/02/2013_ El Periódico
Girona declararà persona no grata la delegada del Govern
(…) El consistori també podria recórrer a la via judicial per denunciar per prevaricació la delegació del Govern si es confirma que ha obtingut de forma il·lícita informació interna del consistori sobre la contractació dels trens de la Diada (…)

13/02/2013_ La Xarxa
Vila d’Abadal: “Dir que ara estem demanant el dret a decidir és una barbaritat. Estem demanant Estat propi”
En una entrevista al programa ‘Al cap del dia’, el president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha valorat el procés sobiranista que s’ha engegat a Catalunya arran de la manifestació de l’11 de setembre. (…)

13/02/2013_ Segre
‘Tantean a la Paeria para unirse a la independencia’
(…) Vila d’Abadal explicó a Ros que la entidad plantea el derecho a la autodeterminación de Catalunya a partir de las consultas populares desde un punt de vista municipalista, social, transversal y territorial. (…)

12/02/2013_ Al cap del dia (La Xarxa)
Entrevista a Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic i president de l’AMI
“En aquests moment que Catalunya necessita partits polítics que es comprometin amb la independència, Unió haurien d’estar els primers”

12/02/2013_ El Punt Avui
L’alcalde de Campelles està tip del PSC i hi vol trencar
(…) L’Ajuntament de Campelles, amb els quatre regidors de Progrés Municipal i un de CiU, està, per exemple, dins de l’AMI i el ple ha declarat el poble lliure d’Espanya. El mateix ple ha acordat retirar la bandera espanyola de la Casa de la Vila. (…)

11/02/2013_ Nació Digital
L’Estat també denuncia Santa Eugènia per declarar-se «territori català lliure»
L’Estat espanyol continua a Osona la seva ofensiva contra el procés sobiranista i ara ha portat als tribunals l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga per declarar el municipi “territori català lliure”. (…)

10/02/2013_ Vilaweb
Els ajuntaments es preparen per a la independència
Primer van ser les consultes sobre la independència.  Després, l’AMI. I mentrestant, l’ANC. Ara s’hi afegeix l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que  convocarà un gran congrés municipalista amb el lema ‘Catalunya nou estat d’Europa’. (…)

08/02/2013_ Nació Digital
Ciutadans es reunirà amb l’AMI per “cortesia parlamentària”
De la ronda de contactes que està celebrant l’AMI amb els grups parlamentaris només resta una trobada amb Ciutadans. I tot apunta que que ben aviat es podria celebrar la reunió. (…)

08/02/2013_ L’Ebre
L’Estat obre un contenciós contra l’Aldea per declarar-se “territori català lliure”
(…) “Ha començat un degoteig i és probable que a poc a poc tots els municipis que han fet el pronunciament reben la notificació de la delegació”, assegura Josep Manel Ximenis, alcalde d’Arenys de Munt i secretari de l’AMI. (…)

08/02/2013_ El Periódico
La reunió del morbo
(…) El PPC i l’AMI se citen per constatar la seva total discrepància. El resultat estava cantat. No va sorprendre a ningú que sortissin de la sala 9 de la Cambra catalana anunciant “una discrepància absoluta i radical” (…)

07/02/2013_ El Punt Avui
Torroella, disposada a tenir només la senyera al balcó
(…) També va explicar l’abstenció l’únic regidor del PP, de l’equip de govern, Andrés Navarrete: “Jo en vull estar al marge. Aquest tema ja cansa i només crea crispació. M’abstindré.” (…)

06/02/2013_ El 9 Nou del Vallès Oriental
Un veí torna l’estelada de l’entrada de la Garriga a l’Ajuntament
(…) L’estelada de Ca n’Illa, que va desaparèixer la nit de dimarts, ja ha estat recuperada. Un veí l’ha retornat a l’Ajuntament. L’home va enxampar a quatre homes despenjant la bandera. Els va cridar l’atenció i aquests li van tornar. (…)

05/02/2013_ ABC
‘La Generalitat dará “todo el apoyo” a los municipios que se declaren territorio libre’
(…) Homs lo ha dicho este martes en la rueda de prensa posterior al Consejo Ejecutivo, el día después de trascender que la Delegación del Gobierno en Cataluña ha presentado un recurso contencioso administrativo contra Llançà. (…)

04/02/2013_ Vilaweb
Llanos de Luna continua la croada contra els municipis sobiranistes
(…) El jutjat contenciós administratiu de Girona ha comunicat a l’Ajuntament de Llançà que la delegació del govern espanyol havia interposat un recurs contra la declaració sobiranista municipal de principi d’octubre de l’any passat. (…)

03/02/2013_ El Confidencial
‘El mapa de la Cataluña ‘libre’
(…) Es una cuestión simbólica pero también un síntoma de que algo se mueve en el mundo municipal y de que la desafección por España está presente más que nunca en las administraciones. (…)

02/02/2013_ Regió 7
La pressió veïnal fa canviar el vot del PSC a Saldes, que finalment s’adhereix a l’AMI
L’Ajuntament de Saldes s’ha adherit a l’AMI per la pressió dels veïns, que han obligat el govern del PSC a tornar a portar el tema al ple i també han aconseguit que hi votin a favor. Tres regidors, inclosa l’alcaldessa, van rectificar el sentit del seu vot (…)

01/02/2013_ L’Ebre
Gandesa s’adhereix a l’Associació de Municipis per la Independència
(…) La Terra Alta és una de les comarques de Catalunya amb menys municipis inscrits a l’AMI. Només hi figuren Arne, el Pinell de Brai i, ara, Gandesa, a més del Consell Comarcal de la Terra Alta.

01/02/2013_ El 9 Nou del Vallès Oriental
El PSC tolera a Granollers la declaració sobiranista que va rebutjar al Parlament
(…) Recorda que el 2010 el PSC va bloquejar una moció pel dret a decidir i el 2011 l’entrada a l’AMI, però que l’any passat ja es va abstenir en una moció pel dret a decidir. (…)

31/01/2013_ El Punt Avui
Vidreres, denunciat per ser territori català lliure
(…) L’alcalde de Vidreres i representant de l’AMI a la Selva, Jordi Camps (CiU), va considerar ahir lamentable que l’Estat es dediqui a denunciar municipis per aquest tema. A Camps la denúncia de l’Estat no li fa gens de por (…)

30/01/2013_ Nació Digital
Gandesa aprova adherir-se a l’AMI
La capital de la comarca de la Terra Alta, Gandesa, ha aprovat una moció d’adhesió a l’AMI, gràcies als vots a favor del quatre dels cinc regidors de la FIC -el cinquè es va absentar per malaltia- i els cinc de CiU. (…)

30/01/2013_ Vilaweb
Barcelona, decisiva per al suport del municipalisme a la independència
(…) Cap de les deu ciutats amb més habitants del Principat no hi és adherida, a l’AMI. El suport als partits sobiranistes augmenta en les darreres eleccions a les ciutats més grans, però no n’hi ha prou. (…)

30/01/2013_ La Vanguardia
La declaració sobiranista torna a dividir el PSC
(…) Dins del grup hi ha dos regidors que, com a mínim, no són hostils a la declaració sobiranista. La resta es manté fidel a la posició del partit contrària al que va aprovar el Parlament. (…)

30/01/2013_ El Punt Avui
Barcelona votarà reconèixer el dret a la sobirania
(…) La presentació d’aquesta proposició impedirà que UxB porti a aquest mateix ple un altre text en què sol·licita l’adhesió de Barcelona a l’AMI. Caldrà esperar, doncs, fins a la pròxima sessió. (…)

30/01/2013_ El Periódico
Navarro assumeix el risc de ruptura al PSC però intenta minimitzar-lo
(…) Navarro es va reunir ahir amb el president de l’AMI. Va escoltar les seves tesis, però va constatar les seves diferències, tot i que 70 ajuntaments governats pel PSC, entre ells 44 on ho fa amb majoria absoluta, estan adherits al col·lectiu. (…)

30/01/2013_ Ara
Un terç dels alcaldes del PSC són a l’AMI
(…) Sigui com sigui, el PSC no pot negar aquesta realitat. Ahir el portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena, va assegurar que el PSC és un “partit transversal” on “hi caben” persones que defensen la independència. (…)

29/01/2013_ Ara
La llista dels 72: alcaldes del PSC al capdavant d’ajuntaments declarats independentistes
L’Associació de Municipis per la Independència recull els noms de tots els pobles adherits i n’hi ha 72 que són governats per socialistes

29/01/2013_ Nació Digital
Jordi Portabella durà la Declaració de Sobirania a l’Ajuntament
(…) Portabella prepara per al següent ple, previst per a l’1 de març, l’adhesió de l’Ajuntament de Barcelona a l’AMI, una votació que seria transcendental per l’associació, ja que es dispararia la població que estaria representada a l’AMI. (…)

29/01/2013_ Hora Nova
Ampli suport dels empordanesos a la Declaració de Sobirania
Desenes de municipis de l’Alt Empordà van participar dimecres passat en els actes de suport a la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament. (…)

29/01/2013_ Ara
El PSC no veu la sortida del laberint intern
(…) Una patata calenta per a un PSC que ja té 72 alcaldes adherits a l’AMI. La d’ahir va ser una executiva d’un partit esmicolat que busca el miracle de la reconciliació en un context advers.

28/01/2013_ Nació Granollers
Arrenquen un dels dos rètols de ‘Municipi per la Independència’ de la Garriga
(…) Tot i que la placa ja havia estat objecte de pintades espanyolistes en diverses ocasions (membres de les JERC sempre les han netejat), aquest cop uns desconeguts l’han desprès directament de terra.  (…)

28/01/2013_ El Confidencial Digital
‘Una docena de ayuntamientos ha retirado la enseña española y la Delegación del Gobierno les ha requerido que la vuelvan a instalar’
(…) Portavoces oficiales de la Delegación del Gobierno en Cataluña explican a este diario que, a día de hoy, existe una docena de ayuntamientos con procedimientos abiertos por incumplir la Ley de Banderas. (…)

27/01/2013_ 772.cat
L’Ajuntament torna a col·locar els cartells de municipi per la independència
(…) El govern respon així a la decisió del ple del 3 de desembre quan, a petició de l’ANC, CiU i Alternativa per Castellbisbal van votar a favor de col·locar els cartells com a mesura per difondre l’adhesió de Castellbisbal a l’AMI. (…)

27/01/2013_ Ara
El PSC que ja ha fet el pas i no tem l’estat propi
(…) N’és un clar exemple el conjunt d’ajuntaments amb alcaldes socialistes que formen part de l’AMI. Un d’aquests municipis és Flix, on l’alcalde, Marc Mur, s’ha declarat públicament a favor de la independència. (…)

25/01/2013_ El Punt Avui
Defensors d’ahir, d’avui i de demà
La Fundació Catalunya Estat reconeix el treball pro independència de l’AMI, l’ANC, Ferrmed i dotze personalitats. Joaquim Vidal, propietari del grup Hermes, que edita El Punt Avui, entre els guardonats. (…)

25/01/2013_ El 9 Nou del Vallès Oriental
Llanos de Luna demana a Figaró per què no penja la bandera espanyola
(…) El govern de Figaró (CAF), que té majoria absoluta, preveu portar al proper ple la proposta d’adhesió a l’AMI. Serà la primera plasmació del resultat de la ocnsultat popular convocada per l’Ajuntament el 16 de desembre. (…)

25/01/2013_ El 9 Nou d’Osona i el Ripollès
Osona, amb la sobirania
(…) Josep M. Vila d’Abadal va tancar l’acte fent una crida a la unitat. “Depèn de nosaltres, els catalans, que això tiri endavant. Ha d’acabar bé, si no seria un desastre”, va dir. “Si ens dividim nosaltres, no ho aconseguirem”. (…)

24/01/2013_ Regió 7
La proclama ressona a la regió central
(…) L’actor Joan Cirera va llegir el preàmbul de la declaració; l’alcalde Junyent, que va reclamar la implicació de la ciutadania, la declaració, i David Martínez, el text de l’AMI i l’ANC. (…)

24/01/2013_ Regió 7
La proclama ressona a la regió central
(…) L’actor Joan Cirera va llegir el preàmbul de la declaració; l’alcalde Junyent, que va reclamar la implicació de la ciutadania, la declaració, i David Martínez, el text de l’AMI i l’ANC. (…)

24/01/2013_ Gara
‘Dos tercios de Parlament reivindican la soberanía del pueblo catalán’
La AMI llevará mociones a los plenos para exigir el fin de la “guerra de banderas” a la Delegación del Gobierno español, que les ha conminado a que coloquen la bandera española o que retiren la ‘estelada’

24/01/2013_ El Punt Avui
Els cansats
(…) expliqueu-los els avantatges d’una Catalunya independent, feu-vos socis de l’ANC, de l’Òmnium, pressioneu perquè el vostre poble, si encara no n’és, formi part de l’AMI, aneu a les concentracions i manifestacions, pengeu estelades als balcons (…)

24/01/2013_ El Punt Avui
Com convèncer ara els indecisos?
(…) Els partits polítics sobiranistes i la societat civil independentista busquen, per terra, mar i aire, acostar-se ara a aquest 42% de la població catalana, pràcticament la meitat, que té dubtes, que tant li fa o que hi és contrària. (…)

24/01/2013_ El Punt Avui
El Gironès fa el ple de municipis a l’AMI amb l’acord de Madremanya
(…) El Gironès és la quarta comarca del país que té el 100% de municipis a l’AMI, després del Pla de l’Estany (11 membres), el Ripollès (19 membres) i Osona (51 membres). El Gironès és el territori més poblat dels quatre. (…)

24/01/2013_ Diario de Ferrol
‘Piden al Gobierno que ponga fin a la guerra de banderas’
(…) “Hemos acordado actuar conjuntamente para que cada municipio pueda tener las banderas que quiera en su Ayuntamiento y para pedir a la delegada del Gobierno que replantee su política”, señaló Vila d’Abadal (…)

24/01/2013_ 20 Minutos
La gent surt al carrer per donar suport a la declaració de sobirania
(…) En representació de de l’Assemblea Reus per la Independència, Núria Pujals va esperonar també, a través del manifest, “als ajuntaments que no ho han fet, que s’incorporin a l’AMI”. (…)

24/01/2013_ 20 Minutos
‘Sigue la guerra de banderas y se producen concentraciones a favor del derecho a decidir’
(…) En Sant Cugat, el Ajuntament izó una bandera independentista de grandes dimensiones, coincidiendo con la reunión de la AMI, que acordó reclamar a la Delegación del Gobierno que ponga fin a la “guerra de banderas”. (…)

24/01/2013_ Cugat.cat
L’AMI anirà a Brussel·les a explicar per què Catalunya vol ser independent
(…) El viatge a Brussel·les pretén ser un pas més en la internacionalització del cas català. L’AMI ha afegit que donarà suport a tots els municipis declarats territori català lliure i sobirà en cas que rebin denúncia de la delegació del govern. (…)

24/01/2013_ Tot Sant Cugat
L’estelada onenarà indefinidament davant l’ajuntament
(…) El símbol independentista només havia d’onejar un dia coincidint amb la declaració de sobirania i la cimera de l’AMI celebrada a Sant Cugat, però l’alcaldessa, Mercè Conesa, ha pres la decisió de mantenir-la més enllà d’aquesta data. (…)

23/01/2013_ El Economista
‘¿La bandera de España o la estelada? Municipios independentistas piden acabar con esta “guerra”
Por su parte, el Ayuntamiento de Corbera de Llobregat (Barcelona) ha rechazado el requerimiento de la delegada del Gobierno, Llanos de Luna, para que coloquen las banderas oficiales en todos los equipamientos de titularidad municipal (…)

23/01/2013_ Vilaweb
L’AMI exigeix a Llanos de Luna que abandoni ‘la guerra de banderes’
“En moltes poblacions del nostre país la presència de la bandera espanyola pot crear reaccions de vagin en contra de la mateixa integritat de la bandera espanyola”, ha dit Vila d’Abadal, després de la comissió directiva de l’AMI (…)

23/01/2013_ Ara
L’AMI acorda una declaració conjunta a tots els municipis en suport de la declaració de sobirania
(…) En el mateix sentit, Vila d’Abadal s’ha referit a les denúncies que han rebut ajuntaments que s’han declarant “territori català, lliure i sobirà”. “Són ganes de buscar tres peus al gat i de generar conflicte”, ha insistit.  (…)

23/01/2013_ Diari de Tarragona
Entrevista a Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic
“Un pacte entre CiU i PP no crec que es pugui justificar”

23/01/2013_ La Mañana
‘Convocan concentraciones en el territorio en favor de la declaración de soberanía’
(…) El grupo de CiU en la Diputación de Lleida ha presentado una moción de apoyo al texto que saldrá hoy del Parlament de Catalunya sobre la Declaració de Sobirania y por el derecho a decidir del pueblo catalán. (…)

23/01/2013_ Diari Més
Vila d’Abadal: “Si no hi ha respecte d’Espanya, l’obligació és segregar-se”
(…) El batlle va afegir també que “tenim el dret del poble i hem de tirar endavant tot i que qualsevol digui que no podem fer-ho o que no és el moment d’atendre a aquestes qüestions” (…)

23/01/2013_ Diari de Tarragona
Entrevista a Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic
“Un pacte entre CiU i PP no crec que es pugui justificar”

22/01/2013_ DelCamp.cat
Vila d’Abadal demana que s’ajudi l’alcalde de Reus per entrar a l’AMI
(…) Tot i que s’ha intentat tornar a presentar la moció i buscar, com també ha demanat Vila d’Abadal, «complicitats al PSC» Reus encara no s’ha pogut integrar a l’associació de municipis sobiranistes i, en el cas d’aconseguir-ho, seria el més important.  (…)

22/01/2013_ ACN
El Gironès es converteix en la quarta comarca amb tots els municipis i consell comarcal adherits a l’AMI
(…) L’últim ajuntament a aprovar la moció ha estat el de Madremanya, governat per una llista d’independents vinculada al PSC. Les comarques gironines figuren al capdavant del rànquing d’adhesions a l’AMI (…)

22/01/2013_ ACN
Vila d’Abadal crida a concentrar-se aquest dimecres davant els ajuntaments a favor de la declaració sobiranista
(…) Vila d’Abadal no confia en què es pugui arribar a un acord amb el PSC. Segons el batlle, “és molt dur que el PSC digui que no som sobirans com a poble i que la nostra sobirania està supeditada a la voluntat d’Espanya”.

22/01/2013_ El Punt Avui
Catalunya Estat atorga la insígnia a Joaquim Vidal
(…) En aquesta segona edició també seran guardonats -en un acte que se celebrarà dijous a Barcelona- l’AMI, l’ANC i el lobby Ferrmed, l’associació empresarial que impulsa el corredor mediterrani. (…)

22/01/2013_ El Punt Avui
Celrà desobeirà les decisions centralitzadores de l’Estat
(…) “Aquesta ofensiva ha començat per motius molt clars. Això abans no passava. Tots aquests consistoris estem adherits a l’AMI i hem aprovat aquesta declaració i d’altres en suport al dret a decidir” (…)

22/01/2013_ Diari de Girona
El jutjat anul·la el decret de Girona pels trens de la Diada i retreu el recurs de l’Estat
(…) Respecte a les competències, va afirmar que com a membres adherits a l’AMI, en un acord aprovat en sessió plenària, els actes de la Diada que organitza l’entitat es podien considerar també de responsabilitat municipal. (…)

21/01/2013_ El Punt Avui
Dos terços dels ajuntaments no pengen la ‘rojigualda’
(…) Si fornen part de l’AMI, difícilment tindran la bandera onejant. “La majoria dels consistoris catalans no la hi tenen, és cert. Però és que aquest és un tema absurd, que busca un problema on no n’hi ha cap”, declara Vila d’Abadal. (…)

21/01/2013_ El 9 Nou d’Osona i el Ripollès
Calldetenes vol explicar a Llanos de Luna per què no té bandera espanyola
(…) L’alcalde de Calldetenes considera absurd que la Subdelegació del Govern obri polèmiques que considera innecessàries, “i més tenint en compte que la bandera espanyola no oneja en cap dels 51 ajuntaments de la comarca”. (…)

20/01/2013_ Nació Digital
Barcelona decideix
Jordi Portabella presentarà aviat al ple municipal la petició que Barcelona s’incorpori a l’activa AMI. Recordem que l’alcalde Trias defensa que la ciutat defensi el dret a decidir. I que el capital simbòlic de la ídem és importantíssim. ¿Què passarà (…)

19/01/2013_ El Punt Avui
El municipalisme planta cara a l’ofensiva de l’Estat
L’Ajuntament de Celrà va rebre ahir àmplies mostres de suport de representants dels ajuntaments de Catalunya en un acte a l’Ateneu celranenc ple de declaracions de fermesa i de convicció que l’Estat no pararà l’ofensiva centralitzadora. (…)

19/01/2013_ Diari de Girona
Celrà demana unitat davant l’ofensiva de l’Estat dels municipis “lliures i sobirans”
(…)  ”Tots els municipis han de treballar plegats per donar una mateixa resposta i aturar l’ofensiva de l’Estat espanyol”, tal com va demanar l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà. (…)

18/01/2013_ Europa Press
Més de 300 persones assisteixen a un acte a favor dels municipis sobirans a Celrà
(…)  L’ajuntament gironí ja ha superat les 4.000 firmes a favor, que seran presentades dilluns davant dels jutjats, per “escenificar el rebuig a la persecució que el consistori està patint per part de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya”. (…)

18/01/2013_ La Vanguardia
Trias demana prudència als independentistes
(…)  En teoria, el grup de CiU també donaria suport a l’adhesió, però caldria veure què votarien els edils d’UDC. A ICV tampoc no hi ha unanimitat. Queda descomptat el PP i no se sap quina seria la posició del PSC. (…)

18/01/2013_ El Punt Avui
L’ANC i l’AMI avalaran una declaració sense rebaixes
(…)  Forcadell i Vila, a més, van avançar que, pel que fa a la pregunta de la consulta, no n’acceptaran cap que no sigui sobre la independència i reclami una resposta afirmativa o negativa. (…)

18/01/2013_ Diari de Tarragona
‘La ANC avisa que no aceptará ‘rebajas’
(…)  ”No se aceptará una declaración que no incluya explícitamente que el pueblo catalán es sujeto político y jurídico sin ninguna injerencia”, aseveró Frocadell, que compareció com el alcalde de Vic i presidente de la AMI, Josep M. Vila d’Abadal (…)

18/01/2013_ Deia
‘Los partidos a favor del derecho a decidir buscan pactar una declaración conjunta’
(…)  Por otro lado, la ANC y la AMI dieron su apoyo a que el Parlament apruebe una declaración de soberanía, pero avisan que hay una “clara rebaja” respecto al texto inicial de CiU-ERC. (…)

18/01/2013_ Ara
L’ANC i l’AMI rebutgen noves rebaixes a la resolució
(…)  ”La declaració ha de deixar clar que és el poble català, sense ingerències externes, qui ha de decidir el seu propi futur”, va reclamar Forcadell, precisament l’apartat que ara incomoda el PSC. (…)

17/01/2013_ Nació Digital
Portabella força CiU i ICV a decidir sobre l’ingrés de Barcelona a l’AMI
(…)  Per bé que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, havia assegurat que veia amb bons ulls que la capital de Catalunya s’adherís a l’AMI, els regidors de CiU i ERC tan sols sumen 16 vots (CiU, 14; UxB, 2). (…)

17/01/2013_ 3/24.cat
L’ANC condiciona el suport a la declaració sobiranista al fet que reconegui que “el poble català és sobirà”
(…)  L’ANC i l’AMI han explicat que no els ha agradat que, de la proposta de declaració de CiU i ERC, n’hagi desaparegut la referència explícita a l’Estat propi, inclosa en el text que van acordar inicialment les dues formacions. (…)

17/01/2013_ Vilaweb
L’ANC i l’AMI no acceptaran rebaixes en la declaració de sobirania
(…)  El batlle Vic ha explicat que el mateix dia 23 de gener, quan la declaració es voti al parlament, a les 19.00 es faran actes i celebracions en la majoria dels municipis adherits a a l’AMI. (…)

17/01/2013_ La Xarxa
ANC i AMI: Consens sí, rebaixa no
(…)  Ambdues entitats creuen que només s’ha d’incloure el PSC a l’acord si no es rebaixa el text, és a dir, si Catalunya continua estant considerada un subjecte polític i jurídic, i la sobirania recau únicament sobre el poble català. (…)

17/01/2013_ Tribuna.cat
L’ANC i l’AMI aposten per una Declaració de Sobirania sense rebaixes
(…) Ambdues entitats han expressat de manera conjunta que la cerca del consens sobre la Declaració de Sobirania proposada per ERC i CiU aquesta setmana “no pot suposar que es rebaixi” el reconeixement de Catalunya com a subjecte polític i jurídic. (…)

17/01/2013_ Nació Digital
L’ANC i l’AMI: «El consens no pot rebaixar la sobirania»
(…) Per mostrar el seu suport, si finalment la declaració recull la petició d’ambdues entitats, l’AMI i l’ANC convoquen la ciutadania a que es concentri davant els seus ajuntaments el vespre que s’aprovi la declaració. (…)

17/01/2013_ El Singular Digital
L’Assemblea Nacional prepara una nova campanya: sí a la independència
(…) L’ANC i l’AMI han donat suport a la Declaració de Sobirania, sempre i quan s’inclogui “que l’únic subjecte polític és el poble de Catalunya”. Forcadell també ha reclamat que la consulta “no ha de ser més enllà del 2014”. (…)

17/01/2013_ Vilaweb
El PSC votarà en contra l’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència
(…) “No hi estem d’acord”, ha dit Mart en conferència de premsa, i ha assegurat que tot i que la independència no forma part dels seus objectius polítics, sí que creu que el dret de decidir és “inexorable”. (…)

17/01/2013_ Vilaweb
Barcelona votarà abans de dos mesos si és municipi per la independència
(…) ‘La capital del país ha d’estar al costat de la majoria de municipis i si la majoria vol assolir els màxims drets nacionals de Catalunya Barcelona ha de saber respondre’, ha dit el republicà, que s’ha entrevistat amb la presidenta de l’ANC i el president de l’AMI. (…)

17/01/2013_ Diari Gran
Barcelona a l’AMI?
(…) Els independentistes de l’Ajuntament de Barcelona treballen intensament per aconseguir el suport necessari d’ICV per aprovar l’adhesió a l’AMI. Sembla, però, que ICV pretén continuar sense definir-se nacionalment (…)

17/01/2013_ Vilaweb
Carme Forcadell: “Voldria que Barcelona s’incorporés a l’AMI”
(…) Els seus desigs són ben concrets i encaminats a la consecució de la independència: Barcelona dins l’AMI; pagar impostos a l’Agència Tributària de Catalunya; i que l’Onze de Setembre d’enguany sigui tan multitudinari com el del 2012 o més. (…)

17/01/2013_ El Punt Avui
Torroella, obligada a penjar la ‘rojigualda’
(…) L’alcalde convergent va comunicar ahir als regidors tant els que governen, com els que són a l’oposició, la seva decisió d’acatar-la, tot i que encara es reserva fins al límit del terminiel dret de presentar un recurs. (…)

17/01/2013_ El Periódico
Alella deixa de pagar impostos a Hisenda i ho farà a l’Agència Tributària Catalana
(…) L’alcalde de la localitat, Andreu Francisco, d’ERC, ha defensat aquest gest com un exercici de sobirania fiscal, i no d’insubmissió fiscal ja que els impostos se seguiran pagant, encara que no a l’Estat sinó a la Generalitat.  (…)

17/01/2013_ El Punt Avui
‘Rojigualda’ omnipresent
L’Estat denuncia l’Ajuntament de Corbera i li reclama que posi la bandera espanyola al pavelló, la biblioteca, el camp de futbol, l’escola i l’edifici de la policia. De Luna s’erigeix en un any en garant de la simbologia espanyolista. (…)

16/01/2013_ Vilaweb
Llanos de Luna vol imposar ara la bandera espanyola a les escoles
(…) L’AMI ha explicat a VilaWeb que de moment no tenen pas constància de més ajuntaments, a part del de Corbera de Llobregat, a qui s’hagi obligat a penjar la bandera espanyola a tots els edificis municipals, incloent escoles.  (…)

16/01/2013_ Nació Digital
Llanos de Luna exigeix posar la bandera espanyola als col·legis
L’ofensiva de la delegació del govern espanyol a Catalunya contra els ajuntaments que no volen hissar la bandera espanyola en els edificis públics continua, i ara per via judicial. Així ho està patint el consistori de Corbera del Llobregat. (…)

15/01/2013_ El 9 Nou d’Osona i el Ripollès
L’Estat espanyol ha iniciat a Espinelves l’ofensiva contra el “territori català lliure”
(…) L’alcalde d’Espinelves subratllava que l’únic que ha fet el consistori que representa és defensar la veu del pobel català. El contenciós administratiu de l’Estat també acusa als municipis de penjar l’estelada. (…)

15/01/2013_ La Razón
‘Acusan al alcalde de Girona de fletar trenes en la Diada por “ideologia”
El cas ha quedat vist per a sentència després que l’Advocacia de l’Estat hagi reiterat que l’Ajuntament va superar les seves competències i que la iniciativa va respondre a finalitats ideològiques des del consistori, que forma part de l’AMI. (…)

14/01/2013_ El Punt Avui
L’alcalde de Girona titlla la demanda de l’Estat pels trens de la Diada de “persecució ideològica”
El cas ha quedat vist per a sentència després que l’Advocacia de l’Estat hagi reiterat que l’Ajuntament va superar les seves competències i que la iniciativa va respondre a finalitats ideològiques des del consistori, que forma part de l’AMI. (…)

14/01/2013_ La Garriga Digital
Embrutant les senyals no abaratiran el somni
El joves activistes de les JERC han tornat a respondre els qui fa un parell de divendres van tornar a pintar les senyals de les entrades nord i sud de la Garriga on s’hi pot llegir “Municipi per la independència”, i ara llueixen més netes que mai.  (…)

14/01/2013_ El Punt Avui
Acte de suport als ajuntaments sobiranistes
(…) L’Ajuntament de Celrà acollirà divendres un acte de suport als ajuntaments denunciats per haver aprovat mocions que els declaraven territoris catalans lliures i sobirans. El de Celrà va ser el primer consistori denunciat per Madrid (…)

14/01/2013_ Diari de Girona
Celrà donarà suport als pobles denunciats per declarar-se sobirans
(…) S’han recollit més de 4.100 signatures de suport que volen entregar també davant els jutjats. El dilluns 21 dew gener, l’alcalde haurà de lliurar la documentació sol·licitada per l’advocada de l’Estat al Palau de Justícia. (…)

13/01/2013_ Ara
El lideratge d’Artur Mas, un balanç crític (1): setanta-sis dies
(…) Part del protagonisme correspon a la capacitat de mobilització del sobiranisme cívic  de l’ANC, Òmnium i l’AMI. Aquest moviment ha anat creixent amb un objectiu únic: ampliar la majoria social ja existent al país favorable a la independència. (…)

11/01/2013_ BTV Notícies
Jordi Portabella (UxB): “Barcelona ha de liderar el procés cap a la independència”
(…) Portabella ha anunciat, en el programa ‘La Tertúlia’, de la Xarxa Ràdio, que en el pròxim plenari UxB tornarà a intentar que hi hagi una votació per adherir-se a l’AMI. Considera que ja hi ha el suport com per pensar que aquesta vegada es pot guanyar. (…)

11/01/2013_ El Periódico
L’alcalde de Gallifa anuncia una fórmula legal per poder fer onejar l’estelada a l’Ajuntament
(…) El consistori ha col·locat tres pals nous a uns metres de l’ajuntament, on s’ha col·locat la bandera estelada, la senyera i la local de Gallifa. I han deixat a la façana de la casa consistorial una bandera espanyola d’uns quants centímetres. (…)

11/01/2013_ El Punt Avui
Espinelves, al jutjat per haver-se declarat lliure
L’Advocacia de l’Estat ha portat l’Ajuntament d’Espinelves al tribunal contenciós administratiu per la moció que va aprovar el setembre en què es declarava “territori català lliure i sobirà”. (…)

10/01/2013_ La Vanguardia
‘La Delegación del Gobierno exige a Gallifa la bandera española en el Ayuntamiento’
La delegada del Gobierno en Catalunya, Llanos de Luna, ha remitido una carta al alcalde de Gallifa (Barcelona), Jordi Fornas (SI) para que ondee la bandera española en el Ayuntamiento y lo certifique en el plazo de diez días documental y gráficamente.  (…)

07/01/2013_ Nació Digital
El Nou PSC també para l’orella als municipis independentistes
La cúpula del Nou PSC de Pere Navarro es reunirà amb la direcció de l’AMI en les properes setmanes. Tot i que la trobada s’havia de celebrar dimarts, finalment s’ha ajornat per problemes d’agenda de les dues parts. (…)

04/01/2013_ Segre
Alcanó retira el nom del rei d’un dels seus carrers
El carrer Joan Carles I d’Alcanó canviarà el nom pel de carrer de les Escoles. Així ho ha acordat l’ajuntament, en resposta a una petició de veïns (…) Alcanó és un dels més de 140 municipis lleidatans integrants de l’AMI.

Referències publicades al 2012