JOSEP M. CERVERA (AMI): “ELS ALCALDES TENIM MOLT CLAR COM S’HA DE GESTIONAR L’ESPAI PÚBLIC DELS NOSTRES MUNICIPIS”

La Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’ha reunit avui dimecres 23 de maig a Riudoms (Baix Camp) on els alcaldes i alcaldesses assistents han valorat la carta que els ha fet arribar el Delegat del Govern espanyol, Enric Millo, on se’ls hi demana que es preservi el bon ús i la neutralitat de l’espai públic dels seus municipis. El president de l’entitat, Josep M. Cervera, ha contestat dient que “l’article 155 està limitat a la Generalitat i per tant no afecta els ajuntaments i administracions locals”, i ha afegit que “tenim molt clar com s’ha de gestionar el nostre espai públic: com s’ha fet sempre, des de la convivència i respectant la llibertat d’expressió”. Els alcaldes han volgut deixar clar que en cap cas “fomentarem la confrontació enlloc”.

En aquest sentit, Cervera també ha dit que estaven sorpresos per la “celeritat” de Millo a l’hora d’escriure aquest tipus de cartes, a diferència de la lentitud o manca de resposta en temes importants com poden ser l’estat de les infraestructures del país: “Ens sorprèn que escrigui cartes sobre això i després no el trobem on podria incidir; que és en els problemes reals que tenen els nostres veïns i veïnes”.

Durant la reunió també s’ha debatut sobre l’embat jurídic que pateix l’AMI i els ajuntaments adherits a l’associació que, segons Cervera, “des del mateix dia de la seva constitució ha estat constant”. Ha explicat que durant aquests set anys de vida de l’entitat s’han acumulat 400 causes per diferents qüestions que afecten ajuntaments i càrrecs polítics. També ha recordat que fa unes setmanes el fiscal en cap de Catalunya es va reunir amb la resta de fiscals per decidir si passats els sis mesos s’arxivava la carpeta de l’1-O i es va decidir que no. “En conseqüència actualment ja s’estan rebent diversos requeriments”, ha assegurat Cervera, que ha continuat dient que “tot plegat fa pensar que el municipalisme és un objectiu i sembla que l’Estat espanyol vulgui arribar a unes eleccions municipals amb la primera línia del municipalisme sobiranista inhabilitat”. Per aquest motiu, l’associació ha decidit prioritzar l’organització d’una estratègia de defensa de tots els electes de l’AMI per poder afrontar el repte de les eleccions municipals, que seran d’aquí a un any.

Comparteix aquesta informació