JOSEP MARIA CERVERA, ALCALDE DEL PORT DE LA SELVA, ESCOLLIT NOU PRESIDENT DE L’AMI

L’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha estat escollit aquest dijous, 15 de març, nou president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Cervera encapçalava l’única candidatura que s’ha presentat per presidir l’entitat i el plenari de l’Assemblea General, que s’ha fet al teatre de l’Ateneu de Tàrrega, l’ha ratificat. En el seu discurs, Cervera ha dit que la seva candidatura “vol mantenir viva l’essència fundacional de l’AMI” que des del primer dia “ha passat perquè l’AMI fos la casa de tots, i fes virtut de la transversalitat política i territorial”. Entre els objectius que el nou president s’ha marcat en el nou mandat hi ha el de créixer políticament i territorialment “per eixamplar i desenvolupar el nostre projecte cap a altres formacions i sensibilitats polítiques”.

El nou president ha apel·lat a la proximitat, diàleg, treball discret, constància i esforç “tant propi dels alcaldes i alcaldesses” perquè siguin els valors que també esdevinguin la columna vertebral de la República catalana. Per últim, Cervera també ha dit que l’AMI disposa d’una base molt sòlida, amb gairebé 800 batlles, “amb una actitud de fermesa envejable malgrat l’huracà d’embats judicials, polítics i mediàtics” i, per aquest motiu, “tenim la necessitat de fixar-nos com un objectiu més el fet de posar en valor la nostra trajectòria”.

A més de Cervera, Anabel Moreno, alcaldessa d’Arenys de Mar, ha estat escollida com a vicepresidenta primera i Eduald Calvo, alcalde d’Argentona, continuarà com a vicepresident segon. La resta de vicepresidències han recaigut en els alcaldes Josep Maria Corominas (Olot), Montserrat Fornells (Vilanova de l’Aguda), Mercè Esteve (Begues), David Saldoni (Sallent i president de l’Associació Catalana de Municipis) i Andreu Francisco (Alella). L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, es manté com a secretari i l’alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, serà la nova tresorera, càrrec que ocupava fins ara Cervera.

L’executiva es completa amb els alcaldes i alcaldesses Neus Lloveras (Vilanova i la Geltrú), Jordi Gaseni (Ametlla de Mar), Josep Andreu (Montblanc), Marta Madrenas (Girona), Meritxell Roigé (Tortosa), Albert Batet (Valls), Jordi Munell (Ripoll), Mireia Solsona (Matadapera), Xavier González (Palma de Cervelló), Maria Teresa Malla (Almenar), Albert Miralda (Sant Salvador de Guardiola), Ramon Roqué (Sant Joan de les Abadesses), David Font (Bellcaire d’Empordà) i Carme Freixa (Vallfogona de Ripollès) i el regidor Francesc Barbero (Flix) com a vocals. En el cas del Consell Directiu, l’òrgan territorial de l’AMI, està integrat per una cinquantena d’alcaldes i regidors i estan representades les diferents comarques catalanes.

LA DECLARACIÓ DE TÀRREGA I L’INFORME DE GESTIÓ

L’Assemblea General ha aprovat un manifest que porta per nom la Declaració de Tàrrega, on es dóna suport a les institucions catalanes, es rebutja l’article 155 i es demana diàleg, entesa i unitat, entre altres coses, a banda de recollir el compromís del món municipal a treballar per eixamplar la base social de l’independentisme.
La trobada d’avui també ha servit per donar el vistiplau a l’informe de gestió del darrer exercici. L’AMI té 839 organismes associats a hores d’ara. En aquest exercici, l’entitat ha realitzat una important activitat interna i externa. Ha estat, entre molts altres, impulsora de campanyes com el desplegament de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT), l’enviament de cartes a alcaldes de les principals ciutats europees per solidaritzar-los en la causa sobiranista i també va convidar a visitants internacionals per l’1-O. L’AMI durant el 2017 també ha organitzat actes de suport com el que es va fer al Parlament on es van reunir 700 alcaldes a favor de la celebració del Referèndum de l’1-O i el viatge a Brussel·les de més de 200 alcaldes per donar suport a part del Govern de la Generalitat a l’exili.

A més dels alcaldes, regidors i representants dels organismes adherits, a l’Assemblea General de l’AMI hi han assistit representants d’altres entitats com Agustí Alcoberro, vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Montse Sánchez, presidenta de Súmate, Josep Maria Vila d’Abadal, expresident de l’AMI o el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, a més de representants dels partits polítics com David Bonvehí i Ferran Bel (PDeCAT), Isaac Peraire (ERC) o Titon Laïla (Demòcrates). El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha estat l’encarregat de fer la clausura de l’Assemblea General a través d’un vídeo des de Brussel·les on ha agraït el compromís i la tasca del món municipal i s’ha posat a disposició del nou president de l’AMI.

Josep M. Cervera Pinart (Figueres, 1968) és alcalde del Port de la Selva des de l’any 2011 pel PDeCAT. És llicenciat en Història i Geografia per la UdG. Cervera ha estat vinculat a l’AMI des dels seus inicis, ja que en va ser un dels fundadors l’any 2011. En aquests set anys sempre ha format part de la Comissió Executiva on ha exercit de tresorer.

DECLARACIÓ DE TÀRREGA

Comparteix aquesta informació