L’AMI mostra el seu suport a la Mesa del Parlament i critica que es judicialitzi aquells que garanteixen el debat polític

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) lamenta les mesures cautelars que el Tribunal Suprem ha imposat aquest dijous als membres de la Mesa del Parlament. El vicepresident primer i alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, considera que la jornada d’aquest dijous 9 de novembre com un «un dia trist» perquè «no podem tolerar» que es facin «judicis polítics» a aquells que només han volgut «garantir el debat polític a la nostra cambra». El vicepresident, que ha encapçalat la delegació de l’entitat que s’ha desplaçat fins a Madrid , ha dit que cal continuar amb «fermesa» en la lluita per aconseguir consolidar «una causa tan noble com és la nostra llibertat».

Després d’una llarga jornada, el jutge, Pablo Llaneras, ha decretat ordre de presó evitable amb una fiança de 150.000 euros per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i ha deixat en llibertat als membres de la Mesa Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó i Ramona Barrufet si paguen una fiança de 25.000 euros i no ha imposat cap mesura per a Joan Josep Nuet.

Una nodrida representació del món municipal independentista ha donat suport, des de primera hora, als membres de la mesa. La representació de l’executiva de l’AMI la completaven Montserrat Fornells, Ferran Bel, Albert Batet, Miquel Buch i Jordi Munell i també hi eren presents nombrosos alcaldes de municipis catalans que volien transmetre l’escalf del món local independentista als membres de la mesa de la cambra catalana.

Comparteix aquesta informació