Nou clam de suport a la Mesa del Parlament en la declaració de Corominas i Barrufet al TSJC

#lovedemocracy
Membres de les entitats civils i del Parlament, a la porta del TSJC

Una comitiva formada pel Govern, alcaldes i alcaldesses, les entitats sobiranistes i ciutadans han acompanyat aquest divendres al vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, i la secretària quarta de la Mesa, Ramona Barrufet, fins a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Corominas i Barrufet han hagut de declarat per permetre la votació a la cambra catalana de la resolució sobre la celebració del referèndum d’independència. La resta dels membres de la mesa judicialitzats per aquest cas (Carme Forcadell, Anna Simó i Joan Josep Nuet) han acompanyat els dos investigats fins a les portes del Palau de Justícia escoltant crits d’«Independència» i de «Ni un pas enrere» dels ciutadans que s’han concentrat al passeig Lluís Companys, seguint la crida de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural (ÒC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha lamentat a les portes del TSJC que la justícia espanyola pretengui convertir en habitual la imatge de l’entrada dels electes catalans als tribunals. «No ens acostumarem a venir aquí. Això no és cap acte de normalitat democràtica», assegura Lloveras, que ha tornat a insistir que la judicialització no podrà aturar el procés polític que es viu Catalunya.

El proper pas en aquest procediment de la justícia espanyola arribarà el 12 de juny, quan està previst que declari Joan Josep Nuet, secretari tercer de la mesa del Parlament.

Comparteix aquesta informació