Nova resposta ciutadana i institucional contra la judicialització del procés

#lovedemocracy
Membres de les entitats civils i el Parlament, al passeig Lluís Companys de Barcelona

Membres de la mesa del Parlament investigats per haver permès un debat a la cambra catalana han rebut aquest dilluns l’escalf i el suport de milers de persones. Una extensa comitiva formada per càrrecs electes (diputats, alcaldes, regidors…) i ciutadans han acompanyat la presidenta Carme Forcadell i la vicepresidenta Anna Simó des de la seu de la cambra catalana fins a les portes Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) on avui estaven citades a declarar. Deu minuts abans de les nou del matí, Forcadell i Simó han pujat les escales del TSJC entre crits d’«Independència» i de «Ni un pas enrere». L’acte de suport havia estat convocat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) , Òmnim Cultural (ÒC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Davant de les portes del TSJC, la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha destacat que aquest acompanyament, en un ambient «en calma i pacífic», reflecteix el tarannà del procés català. Lloveras ha constatat que el què li està passant a aquests membres de la mesa del Parlament és «inadmissible» en democràcia i un fet «molt greu», per la qual cosa ha demanat a l’Estat espanyol que deixi de judicialitzar el procés polític i accepti un referèndum d’autodeterminació.

En l’acte de suport d’aquest dilluns, hi han participat nombrosos alcaldes i alcaldesses del país i regidors i regidores de diferents colors polítics, conscients de la gravetat de la injustícia de la situació i del paper actiu que hauran de tenir els mesos vinents en la celebració del referèndum.

Els actes de suport continuaran el divendres, 12 de maig, data en què estan citats a declarar el vicepresident primer, Lluís M. Corominas i la secretària quarta, Ramona Barrufet, i el 12 de juny en què està prevista la declaració de Joan Josep Nuet, secretari tercer de la mesa.

Comparteix aquesta informació