Carles Puigdemont, a l’Assemblea General de l’AMI: “Sé que els ajuntaments esteu preparats”

AMI
Centenars d’alcaldes d’arreu del país han participat a l’Assemblea General de l’AMI

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha llançat aquest divendres a Palamós (Baix Empordà) un missatge clar de suport als ajuntaments independentistes: «Sé que esteu preparats». El president també ha assegurat que «som només a uns mesos de la raó per la qual es va constituir l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)». Puigdemont s’ha mostrat convençut que les institucions municipals i supramunicipals tampoc no fallaran en el tram final del procés independentista, «tal com no heu fallat als ciutadans durant els anys de la crisi». El president de la Generalitat ha estat l’encarregat de tancar l’Assemblea General de l’AMI que s’ha fet al Teatre La Gorga del municipi empordanès i que ha reunit representants de més de 200 de les institucions locals. Aquesta ha estat l’Assemblea General més participació des de la creació de l’entitat l’any 2011 a Vic (Osona).

El plenari de l’Assemblea General ha aprovat de forma unànime l’informe de gestió presentat per l’Executiva, presidida per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. En el seu discurs davant del plenari, la presidenta ha encoratjat els electes a continuar mobilitzats, en la fase decisiva del procés, on caldrà «unitat, tant d’entitats com de partits». En aquest sentit, ha recordat l’ADN de l’entitat, que passa per la «diversitat política i territorial» per aconseguir l’objectiu comú d’un «nou estat democràtic». Lloveras ha instat els càrrecs a fer cas omís de la «guerra bruta i la judicialització en la qual s’ha instal·lat el govern de l’Estat espanyol».

Segons les dades presentades a l’Assemblea General, a 31 de desembre de 2016, formaven part de l’AMI un total de 838 ens (787 ajuntaments, 36 consells comarcals, les 4 diputacions, 9 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) i el Consorci del Lluçanès). Dels municipis adherits, el 49% d’alcaldies l’ocupen membres de CiU; 31% d’ERC; 9% de llistes d’independents; 6% del PSC; 2% de la CUP; 2% d’ICV i 1% de MÉS. Algunes de les accions destacades de l’exercici 2016 ha estat l’assessorament jurídic als ajuntaments denunciats per causes relacionades amb el procés, la campanya per internacionalitzar el moviment independentista i l’impuls al registre de l’Assemblea d’Electes de Catalunya (AECAT).

L’Assemblea també ha validat els canvis a l’Executiva i la Directiva de l’entitat. Andreu Francisco, alcalde d’Alella, s’incorpora com a vicepresident. També s’hi incorporen com a vocals Xavier González (la Palma de Cervelló), David Font (Bellcaire d’Empordà), Annabel Moreno (Arenys de Mar) i Maria Teresa Malla (Almenar). Al Consell Directiu també s’hi incorporen Marc Calvet (Torroella de Montgrí), David Font (Bellcaire d’Empordà), Xavier González (la Palma de Cervelló), Eva Maria Serramià (Consell Comarcal del Baix Penedès), Annabel Moreno (Arenys de Mar) i Maria Teresa Malla (Almenar).

Comparteix aquesta informació