AMI i ACM impulsen l’adhesió dels ajuntaments i ens locals al Pacte Nacional pel Referèndum

Pacte Nacional pel Referèndum
Primera trobada del Pacte Nacional pel Referèndum, desembre passat al Parlament de Catalunya

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) impulsen l’adhesió dels ajuntaments i altres ens locals (diputacions, consells comarcals i entetitats municipals descentralitzades) al Pacte Nacional pel Referèndum. Les entitats municipalistes han distribuït aquesta moció per ser aprovada als plens municipals d’arreu del país. La moció insta als governs de Catalunya i de l’Estat espanyol “a superar les dificultats polítiques i els apriorismes”, i a assolir un acord que estableixi “les condicions i les garanties justes i necessàries” per a la celebració d’un Referèndum “reconegut per la comunitat internacional, el resultat del qual haurà de ser políticament vinculant i efectiu”.

La moció de l’AMI i l’ACM insisteix que el referèndum és “una eina inclusiva”, que permet la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans han expressat respecte a la relació política de Catalunya amb l’Estat espanyol. I afirma també que “la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics”, tot apel·lant als mecanisme de les societats modernes: “El coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble que s’expressa amb el vot.” Entre els acords del text, també hi figura promoure al municipi que entitats, associacions i  agents econòmics s’hi sumin al Pacte Nacional pel Referèndum.

Comparteix aquesta informació