Convocatòria als demòcrates per donar suport a Mas, Ortega i Rigau inscrivint-se al web 9nsomtots.cat

9nsomtots
Els presidents Miquel Buch (ACM), Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (ÒC)

Obertes les inscripcions per participar en les mobilitzacions de suport a l’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau. Les entitats sobiranistes han convocat per al dilluns, 6 de febrer, una concentració davant del jutjat on se celebrarà el judici als tres electes per haver impulsat la consulta del 9-N del 2014. Les inscripcions per participar en la mobilització es fan des del web 9nsomtots.cat. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) i Òmnium Cultural (ÒC) han instat a participar en aquesta «mobilització», que requerirà un esforç «excepcional» perquè es farà a partir d’un dilluns laborable a un quart de nou del matí. Els convocants han apel·lat a participar-hi als 2,5 milions de votants en el procés del 9-N, però també a tots els demòcrates.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha fet una crida a la participació i ha assegurat que el 9N «no estaran jutjant al president Mas sinó que ens estaran jutjant a tots», ja que la consulta va ser una demanda «de molts catalans i catalanes». Lloveras ha intervingut a la presentació en vídeo per raons de la seva agenda com alcaldessa. El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha apel·lat a la unitat per afrontar el tram final del procés on la mobilització serà necessària i imprescindible. En aquest sentit, ha demanat concentrar-se davant del jutjat d’una manera «cívica» i amb la mateixa il·lusió i anhel democràtic que ho van fer els votants del 9-N que van poder votar «Sí-Sí, Sí-No i No». Des d’ÒC, Jordi Cuixart, ha dit que cal afrontar el procés judicial amb el «cap alt i la sensació d’haver acomplert» una petició «majoritària en la societat catalana». El president de l’ACM, Miquel Buch, ha dit que la concentració ha de visualitzar «la defensa dels pilars bàsics d’una societat: la democràcia».

El judici a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per la consulta del 9-N s’iniciarà el dilluns, 6 de febrer. Es desenvoluparà en un espai encara per determinar: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o la Ciutat de la Justícia.

6fensjutgenatots_h

Comparteix aquesta informació