L’AMI valora molt satisfactòriament la protesta «en positiu» del 6D

manifest vilanova 20

Electes d’almenys 350 ajuntaments catalans han treballat aquest dimarts, 6 de desembre. Seguint la crida de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), electes de molts municipis catalans han anat a treballar per denunciar una constitució Espanyola que «s’utilitza políticament en contra de Catalunya, una vegada i una altra». Reunions dels equips de govern, trobades amb entitats i ciutadans, accions solidàries a benefici d’iniciatives com la Marató de TV3 o de la lluita contra la pobresa energètica o el manteniment de mobiliari urbà han estat les accions que electes catalans han fet per denunciar com «el text constitucional acaba essent utilitzat com a Codi Penal» i reclamant poder votar en un referèndum el futur polític de Catalunya. En els diferents actes s’ha llegit el manifest (llegir manifest) elaborat per l’AMI en motiu d’aquesta jornada.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, valorava molt satisfactòriament aquesta jornada de denúncia «en positiu». La presidenta de l’entitat que agrupa als municipis independentistes destacava el fet que la xifra és aproximada però que el número final podria seria «molt superior» si tenim en compte que hi ha molts regidors que no estan al govern que aquest dimarts també han decidit treballar. L’AMI només ha recollit dades d’Ajuntaments adherits però es té constància que en municipis no adherits a l’entitat com Barcelona, Badalona o Ripollet hi ha electes que han decidit treballar.

Més enllà de la jornada, la presidenta de l’AMI ha denunciat la falsa voluntat del diàleg del govern de l’Estat. «Tenim constància que, malgrat el canvi de delegat, l’acció de denúncia que fem aquest dimarts està especialment seguida per l’Estat, per poder obrir un nou front judicial» ha dit la presidenta de l’AMI que ha tornat a denunciar la judicialització de la política. En aquest sentit, Lloveras ha destacat que no hi ha camí per cap reforma de la constitució en què Catalunya encaixi:  «El camí és votar i que els catalans decidim el nostre futur polític». Lloveras ha assegurat que la unitat dels partidaris del dret a decidir farà possible un referèndum davant un Estat espanyol que «en lloc de fer passos endavant en fa enrere».

Al web de l’AMI (www.ami.cat) es pot veure una galeria d’imatges d’actes que s’han fet als diferents municipis i que s’han recollit a les xarxes socials.

Comparteix aquesta informació