400 alcaldes donen suport a Carme Forcadell en la seva declaració al Tribunal Superior de Justícia

Manifestació de suport a la presidenta Carme Forcadell
Capçalera de la manifestació de suport a la presidenta Carme Forcadell

Prop de 400 alcaldes, amb les seves vares, han donat suport aquest divendres a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, citada a declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver permès el debat i votació de les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent. Els alcaldes i altres electes, encapçalats pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, han acompanyat la segona màxima autoritat del país, des del Parlament fins a la seu del TSJC en una iniciativa promoguda per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural (ÒC). En el recorregut una gran concentració de persones han rebut amb aplaudiments la comitiva que ha reclamat que no es judicialitzi la política amb unes grans lletres amb la paraula «Democràcia». La declaració de Forcadell davant del tribunal ha durat aproximadament mitja hora. A la sortida, els electes i el nombrós públic han aplaudit Forcadell.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha garantit que les entitats sobiranistes seguiran fent costat als representants institucionals «democràticament escollits» sempre que «se’ls ataqui judicialment». En aquest sentit ha destacat que alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores no permetran que «vulguin ser silenciats» perquè aquest és un símptoma de problema democràtic. «Quan no es deixa parlar als electes s’està silenciant tot un poble» ha assegurat Lloveras.

Comparteix aquesta informació